En revolutionerande idé

Jordens undergång?

Jag tycker inte om att få saker. Jag kan knappt ta emot en kopp kaffe utan att få dåligt samvete och tycka jag inte förtjänar. Jul innebär resor, vilket inte hör till mina specialiteter. Man måste även sitta stilla under middagar, hålla God Min, hinna saker utan att stressa och bara ha det så himla mysigt

Som om detta inte vore nog måste julen nödvändigtvis ligga sist på året. Har man, som jag, inte så lätt att acceptera tidens gång bidrar ju det till en hel del grubblerier om var tiden tar vägen, med mera. Själv passar jag även på att räkna lite år när jag ändå är i farten. (En tvångstanke jag skrivit tidigare om). Milstolpar som jul, midsommar och födelsedagar gör det lättare att hålla reda på åren, vilket gör att jag verkligen kan spinna igång.

Att träffa familj, släkt och gamla vänner gör mig smärtsamt påmind om hur mycket jag älskar dem. Och att åren går. Därför måste jag räkna lite till. Och när de dessutom ger mig julklappar, kärlek och god mat blir det för mycket!

I går när jag kom hem sent på kvällen var det därför full cirkus i huvudet. Ord, bilder och katastroftankar for runt, runt, runt. All min nya ångest blandades med den gamla som redan satt i väggarna (och på golven i skepnad av dammtussar, strumpor, med mera). När jag dessutom insåg att jag redan hunnit tappa bort julklappsvantarna min mamma gjort till mig, överdriver jag inte när jag säger att universum höll på att implodera.

Jag vet inte var idén kom från. Men plötsligt slog det mig vad det enda riktiga i en sådan situation är. Att det finns en sak man kan göra och det jobbiga försvinner. Det är en revolutionerande idé som jag nu kommer att presentera. Såhär ska du göra:

Gå och lägg dig – saker känns alltid bättre när du vaknar.

I morse vaknade jag utvilad och med en märklig känsla: vilken trevlig jul det varit! Och vantarna, de kommer på posten – jag hade glömt dem hos min kompis…

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!