Självmordslinjen får stöd av Kavlifonden

Kavlifonden stöttar Självmordslinjen med 2,4 miljoner. Tack vare bidraget kan Mind utbilda fler volontärer och ta emot fler samtal från människor i kris.

Mind tar varje år emot fler än 40 000 samtal till Självmordslinjen. Samtal som ger stöd och hopp till människor som befinner sig i kris.

– Det långsiktiga samarbetet vi har med Kavlifonden gör att vi kan utveckla verksamheten och ta emot fler samtal och utbilda fler volontärer till Självmordslinjen. Volontärer som kan lyssna och ge stöd till människor i kris. Det betyder oerhört mycket för oss, säger Karin Schulz på Mind.

Självmordslinjen bemannas idag av 550 volontärer. Samtalen till Självmordslinjen är anonyma, kostnadsfria och besvaras av utbildade volontärer som finns där för att lyssna och stötta när livet känns svårt.

– Trots många svåra samtal där jag hör hur människor lider, så fylls jag av hopp av att det är så många som vill finnas där för den som behöver stöd. Men också hopp i att människor som har det jättesvårt ringer för att få prata med någon och dela det svåra, säger Johannes, volontär i Självmordslinjen.

– Vi på Kavli är väldigt tacksamma över möjligheten att stödja Mind och utvecklandet av Självmordslinjen. Psykisk ohälsa är ett stort problem och att vi på Kavli, genom vår dagliga verksamhet, kan bidra på detta sätt känns väldigt tillfredsställande, säger Gerhard Bley, VD på Kavli, som ägs av Kavlifonden.