Mind söker kommunikationsansvarig

Mind är en ideell förening som arbetar för psykisk hälsa, och som funnits sedan 1931. Vi förebygger psykisk ohälsa och självmord genom att erbjuda medmänskligt stöd, sprida kunskap och bilda opinion.

Vi driver fyra stödverksamheter: Självmordslinjen, Äldretelefonen, Föräldratelefonen och Mind Forum. I dessa verksamheter arbetar c:a 300 volontärer ideellt.

Vi anordnar därutöver seminarier och utbildningar med olika teman, ger ut tidningen Mind samt ett nyhetsbrev via e-post.

Mind är medlemmar i Frivilligorganisationernas insamlingsråd och följer deras kvalitetskod samt är innehavare av 90-konto via Svensk insamlingskontroll.

Din roll

Vi söker nu en kommunikationsansvarig till vårt engagerade team. Du ansvarar för Minds övergripande kommunikationsarbete i externa kanaler och bidrar till att Mind blir smartare och bättre på varumärkesspridning, kunskapsspridning och påverkansarbete. I din roll har du budget- och arbetsledningsansvar.

Rollen är både strategisk och operativ. Du genomför det strategiska planeringsarbetet för Minds externa kommunikation och sociala medier, men arbetar också operativt genom att bl.a. vara pressansvarig, skriva debattartiklar, pressmeddelanden och redaktionellt innehåll att publicera i olika kanaler kring psykisk hälsa.

Du är kontakt och beställare gentemot relevanta leverantörer, såsom t.ex. reklambyrå, tidningsproducenter, tryckeri och undersökningsföretag.

Du ska kunna coacha och stödja generalsekreterare i frågor om extern kommunikation, medieträning och kriskommunikation. Du är även kontaktperson för våra lokalavdelningar i frågor som rör kommunikation och grafisk profil.

I din roll ingår att planera och genomföra kampanjer, seminarier och paneldebatter.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid (100 %) med 6 månaders provanställning. Du kommer att sitta på vårt kansli vid Mariatorget i Stockholm.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • Har en akademisk examen
  • Har arbetat med strategisk kommunikation
  • Har mycket god förmåga att uttrycka dig i text
  • Har erfarenhet av budget och personalansvar
  • Har mycket god social förmåga

Det är meriterande om du:

  • Har journalistisk bakgrund och har publicerat artiklar
  • Är van att hantera media och har goda kontakter inom branschen
  • Har arbetat med våra sakfrågor eller frågor relaterade till psykisk hälsa eller hälsa generellt
  • Har erfarenhet av påverkansarbete

Om Mind som arbetsgivare

Vi är 12 anställda som arbetar på Minds kansli vid Mariatorget i Stockholm. Det är även här vi har vårt största svararcentrum för Självmordslinjen, Äldretelefonen, Föräldratelefonen och Mind Forum samt våra utbildningslokaler.

Mind har kollektivavtal via Idea – Arbetsgivarförbundet för ideella organisationer och Tjänstemannaförbundet Unionen. Du har tillgång till en timmes friskvård i veckan samt 3000 kr i friskvård om året. Alla anställda har 30 dagar semester och avtal om målstyrd arbetstid.

I din roll som kommunikationsansvarig rapporterar du till vår generalsekreterare.

Så här ansöker du

Skicka ditt CV samt personligt brev till [email protected]. Vi tar även gärna emot material t.ex. länkar till artiklar, bloggar, hemsidor som du tagit fram. Sista ansökningsdag är den 5 februari.

Kontaktperson: vid frågor, hör av dig till Karin Schulz, generalsekreterare, via e-post [email protected].