Ett samtal kan

förhindra självmord

 

Under jul och nyår är det många som kontaktar Minds stödlinjer Självmordslinjen, Livslinjen, Äldrelinjen och Föräldralinjen. Att få prata med någon om hur man mår kan göra stor skillnad och ibland vara helt avgörande. Mind söker nu fler volontärer från hela Sverige. Som ambassadör för Mind hoppas vi att du vill hjälpa oss bli fler!

Genom att dela vår kampanj i ditt nätverk kan vi bli fler som engagerar sig för att minska ensamhet, psykiskt lidande och självmord. Alla insatser är viktiga för att vi ska kunna ta fler medmänskliga samtal och ge stöd till alla som behöver någon som lyssnar och finns där.

Vad du kan göra

  • Dela video och text som inlägg och story på Facebook och/eller Instagram. Använd gärna materialet som finns att hämta nedan.
  • Dela vår nyårsinsamling på Facebook och/eller Instagram.
  • Prata gärna med dem du känner om vårt arbete, vår kampanj och inte minst om hur de mår.

Förslag på inläggstexter

20 minuter kan förhindra självmord
För en människa i kris kan ett första steg vara att prata med någon om hur det känns. Jag är stolt ambassadör för Mind och vet att ett medmänskligt samtal gör skillnad och kan bidra till att antalet självmord minskar. Vill du vara ett stöd för människor som kontaktar Minds stödlinjer? Bli volontär.

Över en halv miljon svenskar har ingen nära vän
Att prata med någon kan vara livsviktigt. Jag är stolt ambassadör för Mind och vet att ett medmänskligt samtal bryter känslan av ensamhet för en stund. Vill du vara ett stöd för människor som kontaktar Minds stödlinjer? Bli volontär.

Bra att tänka på

Hämta bilder

1. Klicka på länken / 2. Högerklicka på bilden eller filmen / 3. Välj “Spara som”