Ge en gåva

Middag 

Häromdagen bjöd jag mina barn och svärbarn på middag. Jag funderade länge på vad jag skulle kunna hitta på och försökte läsa några nya recept med många spännande kryddor och tillbehör, men jag gav upp och återgick till den maten som min man alltid lagade när han skulle sköta middagen, nämligen falukorv i ugn.

Jag kunde inte ha valt något bättre. Barnen blev helt förtjusta att få återse en stor ring falukorv, skårad med ost och senap emellan och sedan gratinerad i ugnen och serverad med potatismos. Det var ingen tvekan om att glädjen var stor när de fick återgå till sin barndoms favoritmiddag. Det blev lite kvar till en av sönerna att ta med till lunch dagen därpå.  

När våra barn växte upp på sextio- och sjuttiotalet var det ovanligt med pappa i köket och veckotidningen Veckojournalen hade en serie om pappor i köket. Min man Sven intervjuades och fick visa sina talanger. Sven kunde två eller tre varmrätter och när det serverades blev det ett jubel naturligtvis. Då var han kung under en middag. 

Relaterat innehåll

Herdis Molinders blogg

Behöver du hjälp?

Första gången någon vid ett övergångsställe frågade mig om jag behövde hjälp reagerade jag spontant...

Herdis Molinders blogg

Tack så mycket

Vi lär oss tidigt att tacka, och det är riktigt så. Man ska tacka nej,...

Herdis Molinders blogg

Ljusare tider

När slutar egentligen julen? När jag var barn visste man precis, för det var julgransplundring...