Ge en gåva

Du behövs! Ge medmänskligt stöd oavsett var du är

För dig som inte bor nära något av våra lokalkontor (Umeå, Göteborg, Halmstad, Malmö eller Stockholm) finns möjligheten att bli volontär från och med i höst. Utbildningen kommer att ske digitalt på distans och du tar dina samtal via telefon och chatt hemifrån.

Under passet har du alltid kontakt med dina medvolontärer via en internchatt. Stöd efter samtalen erbjuds digitalt både via volontärgruppen, handledare på Mind och via externt stöd av psykologer från S:t Lukas.

Steg 1. Se filmen

 

Ta del av information om uppdraget genom att se informationsfilmen om att bli volontär i Självmordslinjen på Mind. Se filmen nedan.

 

Steg 2.  Ansök

 

När du tagit del av informationsfilmen kan du fylla i din ansökan om att bli volontär.

Gå till ansökan

 

Steg 3.  Antagning

 

Vi tar emot din ansökan och kommer sedan att återkoppla till dig. Därefter följer en intervju och referenstagning innan du får besked om du blivit antagen som volontär.

Innan du är färdig volontär och kan börja att ta dina första pass i Självmordslinjen går du igenom en grundutbildning hos oss på Mind. Grundutbildningen kommer att ske under hösten 2020 för dig som ansöker nu och blir antagen efter sommaren.

När du har tagit del av informationsfilmen, är du redo att ansöka. Det går snabbt.

Ansök nu

När du sett filmen är du redo att gå vidare till ansökan.

Ge stöd på annat sätt

Stötta genom att skriva på Mind Forum.

Har du frågor kring att vara volontär i övriga Sverige?
Kontakta oss gärna.