Vi är Mind Unga

Är du ung och nyfiken på frågor som rör psykisk hälsa? Då har du kommit rätt!

Mind Unga är Sveriges första nyhetsredaktion för ungas psykiska hälsa. Vi består av unga reportrar och medieproducenter vars uppdrag är att sprida kunskap, dela erfarenheter och driva opinion i frågor som rör ungas psykiska hälsa. Vi som ingår i redaktionen har ett stort engagemang och intresse – som för flera av oss, bottnar i egna erfarenheter av psykisk ohälsa.

Vi finns på TikTok under namnet @mind.unga, och på Instagram med samma namn.

vår blogg delar vi med oss av personligt skrivna texter om egna erfarenheter och betraktelser. Våra reportage och artiklar publiceras under fliken Aktuellt.

Vill du engagera dig hos oss?

Mind Unga är en plats där alla ryms, och det finns flera sätt att engagera sig.

Vill du bli publicerad av oss? Vi söker alltid efter flitiga skribenter, fotografer och vassa videokreatörer! Hör av dig till [email protected] med din idé! Glöm inte att skicka med dina kontaktuppgifter. Vi kommer kontakta dig om vi vill publicera ditt inlägg!

Tänk på att många av de som tar del av våra texter har egna, jobbiga erfarenheter – håll alltid en respektfull ton i din text eller video. Självklart tar vi avstånd från innehåll som är diskriminerande eller på något sätt väcker anstöt.

Vill du bli ambassadör för Mind Unga? Vi söker just nu efter kreatörer på både Instagram och TikTok, som vill hjälpa till att nå ut med vårt budskap. Skicka ett mejl till [email protected] så hör vi av oss för vidare dialog!

 

Önska innehåll! Har du en fråga om psykisk hälsa eller -ohälsa som du skulle vilja att vi undersökte? Eller kanske har du gjort ett skolprojekt på temat psykisk hälsa, som du skulle vilja att vi delar? Eller har du hört om något, eller någon, som du tycker att Mind Unga borde göra ett reportage om? Då tycker vi att du ska tipsa oss! Fyll i formuläret nedan, så skickas ditt tips direkt till redaktionen. Fyll gärna i en kontaktuppgift till dig, så att vi kan höra av oss om vi vill veta mer. Tack!

Fyll i ditt telefonnummer eller din mejladress om du tillåter att vi kontaktar dig för mer information om det tips du lämnar.