Vi är Mind Unga

Är du ung och nyfiken på frågor som rör psykisk hälsa? Då har du kommit rätt!

Mind Unga är Sveriges första nyhetsredaktion för ungas psykiska hälsa. Vi består av unga reportrar och medieproducenter vars uppdrag är att sprida kunskap, dela erfarenheter och driva opinion i frågor som rör ungas psykiska hälsa. Vi som ingår i redaktionen har ett stort engagemang och intresse – som för flera av oss, bottnar i egna erfarenheter av psykisk ohälsa.

Vi finns på TikTok under namnet @mind.unga, och på Instagram med samma namn.

vår blogg delar vi med oss av personligt skrivna texter om egna erfarenheter och betraktelser. Våra reportage och artiklar publiceras under fliken Aktuellt.

Vill du engagera dig hos oss?

Mind Unga är en plats där alla ryms, och det finns flera sätt att engagera sig.

Vill du bli publicerad av oss? Vi söker alltid efter flitiga skribenter, fotografer och vassa videokreatörer! Hör av dig till redaktör Ellen Nilses på [email protected] med din idé! Glöm inte att skicka med dina kontaktuppgifter. Vi kommer kontakta dig om vi vill publicera ditt inlägg!

Tänk på att många av de som tar del av våra texter har egna, jobbiga erfarenheter – håll alltid en respektfull ton i din text eller video. Självklart tar vi avstånd från innehåll som är diskriminerande eller på något sätt väcker anstöt.

Vill du bli ambassadör för Mind Unga? Vi söker just nu efter kreatörer på både Instagram och TikTok, som vill hjälpa till att nå ut med vårt budskap. Skicka ett mejl till Ellen Nilses på [email protected] så hör vi av oss för vidare dialog!

 

Önska innehåll! Har du en fråga om psykisk hälsa eller -ohälsa som du skulle vilja att vi undersökte? Eller kanske har du gjort ett skolprojekt på temat psykisk hälsa, som du skulle vilja att vi delar? Eller har du hört om något, eller någon, som du tycker att Mind Unga borde göra ett reportage om? Då tycker vi att du ska tipsa oss! Fyll i formuläret nedan, så skickas ditt tips direkt till redaktionen. Fyll gärna i en kontaktuppgift till dig, så att vi kan höra av oss om vi vill veta mer. Tack!

Fyll i ditt telefonnummer eller din mejladress om du tillåter att vi kontaktar dig för mer information om det tips du lämnar.

Vi som ingår i redaktionen:

Ellen Nilses, 21

Mitt namn är Ellen Nilses och jag är ansvarig redaktör för Mind Unga. Jag har flerårig erfarenhet som redaktör, journalist och skribent – bland annat som reporter för en lokaltidning. Mitt intresse för ungas psykiska hälsa startade i samband med att jag tillfrisknade från en allvarlig ätstörning.

Karin Wilson, 19

Jag heter Karin, är 19 år och bor i Stockholm. I mitt arbete på Mind Unga tycker jag om att göra allt möjligt, men jag tycker bäst om att redigera videos, skriva texter och skapa bilder. Jag har själv haft erfarenheter med psykisk ohälsa, så jag vet hur allvarligt det är. Därför känns det väldigt bra att få skapa innehåll som handlar om just det!

Brendan Rajakumar Joseph, 22

Att drabbas av psykisk ohälsa är inte ovanligt, och särskilt inte bland unga. Därför brinner jag för att skapa en skillnad i området, dels genom att stärka unga med tips och råd för hur man kan hantera jobbiga känslor, dels dela aktuella nyheter inom området och uppmana våra makthavare till förändringar och satsningar. Som läkarstudent hoppas jag kunna göra skillnad för de som redan insjuknat, men genom Mind Unga hoppas jag kunna dela livsknep för alla de livsskav som man kan stöta på.

Linnea Persson, 20

Jag heter Linnéa Persson och är 20 år gammal! För det mesta är jag en positiv och glad tjej med mycket tankar och känslor. Livet går ju dock upp och ner för oss alla. Genom att sprida kunskap och dela med mig av mina erfarenheter hoppas jag kunna hjälpa andra unga därute. Jag tror att vi unga kan hjälpa varandra genom att dela med oss av våra tankar och känslor. Jag brinner för att ALLA ska känna att livet är värt att leva.

Matilda Holmberg, 20

Matilda Holmberg heter jag och brinner för det medmänskliga mötet som att göra skillnad på strukturell nivå; För att färre unga ska behöva lida av psykisk ohälsa, och för främjad psykisk hälsa. Har själv levt nära, och upplevt olika former av psykisk ohälsa, och vill inget hellre än att hjälpa främja psykisk hälsa! I Mind Unga hittade jag platsen där jag får kanalisera mitt brinn utifrån engagemang och hjärta! Socionomstudent, föreningstjeja i övrigt och tror starkt på just Mind Unga!

Ella Friman, 20

Jag heter Ella, är 20 år och engagerar mig i Mind Unga med förhoppningen om att kunna hjälpa någon som just nu kämpar med samma problematik som jag har erfarenhet av.

Alejandro Yanez, 21

Jag heter Alejandro och min passion är film. Genom min konst och Mind Unga vill jag sprida kunskap om psykisk hälsa och välmående.

Alicia Hybinette, 20

Jag är en av personerna bakom Mind Unga, som ofta står för idéer och innehåll till TikTok. Detta eftersom jag har en lång erfarenhet av sociala medier, som influencer.