Ida Thoursie

Berätta lite om dig och ditt konstnärskap.

Vem är jag då? Jag heter Ida, är 33 år har alltid varit kreativt lagd, men det var inte förrän pandemin slog till och mitt ordinarie arbete planerade en permission två dagar i veckan som jag tog och fick tiden att testa att skapa olika saker. Sedan har de bara rullat på. Jag har en ganska bred stil och testar gärna olika saker när jag får feeling. Det resulterar i både lyckade projekt och mindre bra projekt.

Hur tar du dig an utmaningen att göra en tolkning av Minds julkula som visar att det är okej att känna sig trasig?

Jag fick en idé så fort jag fick höra om kampanjen, som jag själv tycker går hand i hand med hur min stil är just nu i skapandet och jag ville gärna se om jag kunde ta den från idé till verklighet.

Berätta gärna varför du stöder Mind.

Kort sagt så vill jag kunna bidra med något till samhället. Men Mind ligger mig också varmt om hjärtat då min pappa, som dog några veckor innan jul 2020, led av ett långt gånget missbruksproblem. Det har alltid gjort så ont att veta att han sitter själv varje jul, utan vänner och utan familj, i skuggan av det som tidigare varit en storhögtid med mycket släkt och vänner (även om missbruket redan då fanns där). Så det kändes självklart att bidra.

 

Delta i utlottningen av Idas konstverk