Vinn konst när du stödjer Mind

Nu öppnar Minds trasiga lotteri! Swisha en valfri summa till Mind inför julen, så är du med i utlottningen av kända konstnärers tolkningar av vår trasiga julkula. Årets konstverk är gjorda av Kakan Hermansson, Gisela Ståle (Brodera ut texten), Ida Thoursie och Sofia Lind. Vår julkula finns som en påminnelse om att det är många som känner sig extra utsatta och trasiga runt jul. Konstnärerna har fått helt fria händer att tolka den. Ditt bidrag gör det möjligt för oss att svara fler som ringer in till våra stödlinjer. Just nu är det extra många. Tack för din gåva. Varje samtal räknas.

 

Swisha en gåva

 

Kakan Hermansson

”Det trasiga är ju så stor del av livet. Men det går att leva med, laga, omforma och omvärdera. I min konst är jag helt ointresserad av det perfekta, tvärtom har jag undersökt det mörka och jobbiga.”

Läs mer om Kakan

Gisela Ståle (Brodera ut texten)

”Med mitt broderi vill jag uppmana oss alla att vara lite mer tillåtande mot både oss själva och varandra – det är okej att inte ha allt på plats i livet och det är okej att ha svåra känslor inför julen.”

Läs mer om Gisela

Ida Thoursie

”Mind ligger mig varmt om hjärtat då min pappa, som dog några veckor innan jul 2020, led av ett långt gånget missbruksproblem. Det har alltid gjort så ont att veta att han satt ensam varje jul.”

Läs mer om Ida

Sofia Lind

”Mönstret på personen i målningen är förskjutet tvärs över kroppen på ett ställe. Men det kanske inte gör något att det blivit en förskjutning. Det finns ett före och ett efter – men det går att finna ro i det.”

Läs mer om Sofia