Ge en gåva

Mina topp tre normalstörda citat

Förra veckan, den 10 oktober var det ju World Mental Health Day. Det är alltså en dag där vi ska prata om psykisk ohälsa lite extra, vilket jag ju gör hela dagarna. Så istället bestämde jag mig för att uppmärksamma alla normalstörda. Detta genom att lista mina topp tre gulliga citat man kan höra dem säga.

Här kommer de:

 1. Du tänker för mycket.

En klassiker, handen upp den som aldrig fått höra den. Jasså, ingen. Kan tänka mig det. Har man riktig otur kan den normalstörda sen fortsätta med en lång utläggning om typ mindfulness eller andningsövningar. Om det ändå var så enkelt att man bara tänkte lite för mycket, utan att veta om det. Och allt som behövs är att någon normalstörd berättar det för en. Vips slutar man tänka för mycket och lever lycklig (och tänker lagom mycket) i alla sina dar.

 1. Försök lite mer.

En personlig favorit som även min normalstörda sambo kan höras säga ibland. Som när jag har gömt mig på övervåningen när barnen inte vill ta på sig sina pyjamasar och det är kladdigt ris över hela köksgolvet. ”Det är ju bara en halvtimme kvar, sen sover dom. Försök lite till.” säger han när han hittat mig under överkastet. Jag blir lika fascinerad varje gång, för om man kan säga så betyder det att man själv har lite energi kvar när man brakar ihop? Typ som en reservtank i bilen, som man kan köra på en stund efter att pilen hamnat på det röda? Spännande! För när jag har slut på energi, då är det liksom tvärslut. ”Försöka lite mer” det är just det jag gör resten av tiden.

 1. Har du provat skaffa en kalender?

Det här är så gulligt! Som att anledningen till att man har svårt att planera, komma i tid, strukturera och portionera ut sin energi skulle vara avsaknaden av en kalender. Att om jag bara skaffade en kalender skulle mitt liv flyta på normalt. Jag skulle aldrig mer komma flåsandes och försent till möten eller glömma bort kompisarnas födelsedagar (eller mina egna). Självklart är jag hjälpt av en kalender. Men bara att komma ihåg att skriva i den och titta i den är en hel vetenskap.

Sådär, det var mina topp tre rara kommentarer man kan få från normalstörda.

Kära, nytillkomna läsare fyll gärna i med era egna.

Välkomna hit!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

7 kommentarer till “Mina topp tre normalstörda citat

 1. Sara

  Hej! Kul att du är tillbaka! Jag lusläste din blogg (och din bok) back in the day. Min toppkommentar är nog ”slappna av” i diverse sammanhang. Säger mig liksom ingenting? Hur? Var? Om jag får lite mer specifika instruktioner, som av sambo ganska nyligen (när jag som bäst höll på att misslyckas med att sova): ”Försök att slappna av i ansiktsmusklerna” – då blir det helt plötsligt ett guldtips!

  Reply
  • Tove

   Hej sara! Vad kul att du hittat hit 😃
   Bra tips, att slappna av i ansiktet. Brukar oxå undra var man menar att man ska slappna av!

   Reply
 2. Annika Lindén Bergdahl

  Haha 😂😂😂
  Jag brast spontant ut i gapskratt när jag läste era inlägg.
  Det är ju klockrent!

  Tänker på min dotter och hennes normalstörda pappa 😂

  Reply
 3. Katarina

  Jag får ofta höra att jag borde tänka mer POSITIVT. Särskilt under depressioner. Det är bara att tänka sig glad tydligen😂

  Reply
 4. Red Dusane

  eller kommentaren som :du måste ju vila!
  Ja det vet jag väl men när min stressiga spända kropp inte vet hur.
  Eller du ser ut att vara pigg!
  Tack gode gud att jag inte ser ut som jag känner mig i alla fall:)))
  Eller
  Hur kan du vara utbränd du som ser så glad ut???eh???

  Reply
 5. Tiden

  Wow kalendern är standard för mig…. Vet inte hur jag alltid alltid alltid inte lyckas att vara i tid? Jag som planerar så bra och hinner göra miljontals saker som inte hinner bli färdiga för att jag i sista stund inte ens hinner ta på mig strumpor för att jag skyndar mig till att komma för sent… Och får ofta tipset om kalender… Jag har 4 St + en i väskan som jag aldrig hinner att skriva i…..

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.