Ge en gåva

ET phone home

Det händer att psykiska besvär har en fysisk förklaring. Till exempel om man fått ett fästingbett, hjärnhinneinflammation eller någon annan form av skada i hjärnan.

Det är viktigt att kolla upp! Jag bad om en EEG-undersökning för exakt fyra år sedan. Precis innan jag blev sjuk hade jag haft väldigt hög feber under en lång tid. Då bodde jag i Kairo och min arabiska inkluderar inte sjuktermer. Men i efterhand misstänker jag hjärnhinneinflammation. Jag vinglade runt på gatorna och fick hålla i mig i räcken, flera veckor efter.

Även om jag stämmer in på diagnosen bipolär vill jag utesluta allt annat. Jag har bett om undersökning med jämna mellanrum i fyra år. Och i dag var det dags!

Själva utredningen är lite som att gå till frisören. Man får gelé i håret och massa pluppar med sladdar i, ungefär som papiljotter. Nu får jag vänta en vecka på svar. Självklart kommer det visa sig att jag har en superhjärna – med eller utan skada.

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

8 kommentarer till “ET phone home

 1. Anna

  Hej Tove. Som vanligt uppfriskande att vara in på din blogg. Man ska ju inte ta saker på så stort allvar, har jag hört, och det gör ju inte du. Det gillar jag. Riot!

  Reply
  • Tove Lundin

   Hej Anna!
   Vad kul att höra 🙂 Visst är det så – hur skulle man annars orka med allt här i livet!
   Riot 🙂

   Reply
 2. Anna

  Jag halkade in på din blogg via Hjärnkoll och måste bara säga: Vilken underbart bra blogg! Ditt sätt att använda språket, din öppenhet och all humor sen! Fantastiskt!!

  Reply
 3. Tove Lundin

  Hej Anna!
  Vad kul att du hittade hit! Det är så kul att höra från er som läser. Och tack för alla snälla ord – jag blir jätteglad 🙂

  Härligt Tanya! Hihi 🙂

  Reply
 4. Lilly

  Jag gjorde själv en undersökning för inte så länge sedan. Det var dock inte speciellt lätt att ligga stilla eftersom jag har ansiktstics och en del ljud för mig (jupp, jupp. Tourettes syndrom också). XD Det var rätt roligt men jobbigt för sjuksköterskan som skulle få mig att ligga stilla. Hon fick rusa fram och rätta till plupparna hela tiden. Men jag genomförde det utan större problem till slut!! Yeeey mig!

  Reply
  • Tove Lundin

   Yeeey dig!! Det kan inte ha varit det lättaste, förstår att det blev svårt att ha plupparna på plats. Superbra att du fixade det – snart får du svar på vilken superhjärna du har 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.