Ge en gåva

Bli volontär i Äldrelinjen

Som volontär i Minds Äldrelinje bidrar du till att äldre får stöd i svåra och kanske livsavgörande situationer.

I dessa oroliga tider är det många som befinner sig i kris eller som upplever ensamhet.  I Äldrelinjen finns volontärer med stor erfarenhet som tar emot flera viktiga samtal. Som volontär erbjuder du medmänskligt stöd som kan lindra ångest, oro och ensamhet.

Just nu får vi in väldigt många intresseanmälningar för att bli volontär i Äldrelinjen. Du är viktig för oss och vi vill ta hand om ditt intresse. Det tar dock lite längre tid än normalt att få återkoppling då vi för tillfälligt har fokus på att utbilda de volontärer som redan antagits.

Anmäl intresse för att bli volontär i Äldrelinjen här

Om Äldrelinjen

Minds stödlinje Äldrelinjen 020-22 22 33 har funnits sedan 2012 och är till för äldre som längtar efter någon att prata med.

Läs mer om Äldrelinjen

Vad samtalen handlar om

Ett samtal kan på ett avgörande sätt lindra ångest, trösta och ge nya perspektiv.

Ibland kan det handla om frågor om var man kan vända sig för att få mer och professionell hjälp och då är det bra att få tydlig och rätt hänvisning vidare.

Andra gånger handlar det mer om att bara få någon att tala med när ensamheten blir för svår.

Ditt åtagande som volontär

Telefonen är öppen alla vardagar 8-19 och helger 10-16. Som volontär arbetar du 2-3 timmar per pass och just nu söker vi volontärer som kan ta minst ett pass per vecka, främst på helgerna. Det du behöver är en plats där du kan vara ostörd, en telefon och en dator.

Arbetet är ideellt men du får erfarenhet och kunskap, och du får möjlighet att stödja äldre personer i en utsatt situation. Du erbjuds stöd och handledning samt kontinuerlig fortbildning på distans, och har kontakt med personal och erfarna volontärer på Mind. Du kommer genomgå en rekryteringsprocess via telefon samt att du får en kortare digital utbildning innan du börjar.

Ett medmänskligt samtal kan göra hela skillnaden!

Har du frågor kring uppdraget kan du mejla [email protected]