Ge en gåva

Mina mindre bra metoder

Jag som handlar på IKEA på “mitt sätt”.

Kära läsare, vi har dem alla i våra liv. Hemma, på skolan eller på jobbet – en normalstörd. I mitt fall är det till exempel min kära sambo. Det är inget jag skäms över och jag vill på inget vis hänga ut honom, men han är vad man skulle kunna kalla “en helt vanlig”. Han har ingen som helst psykisk diagnos och fungerar alltså bra i det samhället vi har. Det är så att säga uppbyggt efter honom. Självklart bidrar detta till en hel del dispyter oss emellan. Diverse argumentationer om hur saker och ting i vår vardag ska utföras. Jag har listat några så ni ska förstå bättre.

  1. Vattna blommor. Jag har utvecklat ett specialsätt där man helt enkelt drar vattenkannan över alla blommor på en gång. Som ett streck. Min sambo anser att man måste sluta vattna mellan blommorna. “Det blir blött på fönsterbrädan” heter det.
  2. Köra bil. Jag tycker det känns bäst att hela tiden köra ikapp bilen framför. På så vis slipper man onödiga luckor mellan bilarna. Samma sak gäller när jag går i en rulltrappa, det får inte vara avstånd till den framför mig. Min sambo säger att man ska hålla jämn takt i trafiken. Denna meningsskiljaktighet blir extra jobbig då han har körkort och inte jag – och vi övningskör tillsammans.
  3. Hänga upp tavlor. Jag har (enligt mig) en supersyn som gör att jag ser direkt var man ska spika i väggen för att tavlorna ska hänga rakt. Min sambo säger att det blir massa hål överallt och att det är bättre att mäta innan.
  4. Handla på IKEA. Här handlar själva bråket om vems metod som är snabbast. Min sambos där man går genom alla avdelningar och skriver siffror på ett papper var man sen ska plocka på tag-det-själv lagret. Jag hävdar bestämt att det snabbaste är att gå direkt till tag-det-själv lagret och där leta sig fram genom att kika in i kartongerna. Eller ännu snabbare – att chansa och se när man kommer hem.

Skämt åt sido, jag förstår såklart att min sambos sätt är bättre. Men jag kan också se hur kreativ man kan bli av att fungera annorlunda (som att vara väldigt rastlös) i ett samhälle skapat för normalstörda.

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!