Ge en gåva

Ord inuti

En bok med kraften att hjälpa människor att berätta hur de mår – som är viktig nog att vilja köpa, och fin nog att ha framme.

Boken Ord Inuti är ett bidrag till det svenska språket. Med 150 nya ord för känslor. Se den som ett lexikon eller en ordlista. Kanske till och med en självhjälpsbok. För oss är den början på ett viktigt samtal.

Om boken

Vårt språk växte fram i en tid då det var viktigare att överleva än att känna efter. Därför saknar vi fortfarande ord för att beskriva vårt mående. Ord vi behöver om vi ska lyssna till forskning om psykisk hälsa, som säger att vi mår bättre av att prata.

Idag tar 1500 människor i Sverige sitt liv varje år. Vårt mål är att den siffran ska bli noll. Att ingen ska sakna någon att prata med. Att ingen ska känna sig sviken av språket.

Boken är en gåva ger oss möjlighet att sätta ord på våra känslor.

Beställ ditt exemplar redan idag

Boken kostar 299 kr + frakt och varje sålt exemplar innebär en gåva till vår verksamhet. En gåva som gör det möjligt för oss att utbilda fler volontärer, svara på fler samtal och rädda fler liv. En gåva som ger fler människor möjligheten att berätta hur de mår för någon som lyssnar.

Beställ boken via Mind shoppen

Har du frågor, önskar beställa en större upplaga eller betala via faktura, mejla till givarservice@mind.se, så ska vi hjälpa dig på bästa sätt.

Tjuvkika i boken (utdrag)