Ge en gåva

Om webbplatsen

Om cookies eller kakor

Mind.se använder cookies, eller som det heter på svenska, kakor. Det är små textfiler som lagras på din dator och används för att spara information, beteende och optimera upplevelsen när du använder vår webbplats.

Det finns två sorters kakor:

  • varaktig kaka
  • sessionskaka

En varaktig kaka sparar en fil som ligger kvar på din dator. Den används till exempel för att kunna anpassa en webbplats efter ditt önskemål, val och intressen samt för statistikuppföljning.

Under tiden du är inne på en webbsida lagras en sessionskaka temporärt i din dators minne. Sessionkakor försvinner när du stänger din webbläsare.

Kort om lagen om elektronisk kommunikation

Enligt lagen om elektronisk kommunikation SFS 2003:389, som trädde i kraft den 25 juli 2003 och ändrades 1 juli 2011, ska alla som besöker en webbplats med kakor få information om webbplatsen innehåller kakor eller inte och i så fall ändamålet med användningen av kakor.

Vi måste även informera om hur kakor kan undvikas och du ska även ges möjlighet att samtycka till att till att kakor används.

Hur samtycke ska hanteras finns det inga fastställda regler kring i den nya lagen. Mind tolkar lagen att man ger sitt samtycke till kakor genom att använda webbläsarens inställningar och/eller andra verktyg för hantering av kakor.

Kakor på Minds webbplats

  • Google Analytics – Kakor som används för att kunna räkna antalet användare och analysera trafiken.
  • Hotjar – Kakor används för att kunna analysera webbplatsens funktioner och förbättra dessa.
  • Annonser – Kakor som används för att kunna anpassa tjänster så att besökaren får reklam som är relevant för denne.

Hantering av kakor

Om du inte accepterar användandet av kakor kan du stänga av kakor via din webbläsares säkerhetsinställningar. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade kakor raderas. Mer information om detta finns i din webbläsares hjälpsektion.

På Post- och telestyrelsens webbplats (extern länk) finns mer information om kakor.

Personuppgiftslagen

Mind följer personuppgiftslagen. Det innebär bl.a. att de information du lämnar till oss inte lämnas ut till tredje part. Du kan läsa mer om personuppgiftslagen på Datainspektionens hemsida (extern länk).

Om webbplatsen

Denna webbplats drivs av den ideella föreningen Mind, org.nr. 802002-7291. Ansvarig utgivare är Karin Schulz, generalsekreterare för Mind. Webbplatsen är designad och utvecklad av digitalbyrån Dazy Digital (extern länk).