Startsida Mind Minds logotyp i orange.

Psykisk ohälsa är ett av vårt samhälles största och snabbast växande samhällsproblem. Mind startar nu Sveriges första modererade stödforum på nätet som riktar sig till dig som upplever att livet just nu känns tufft.

Nu söker vi dig som är intresserad av att arbeta som volontär hos oss med att moderera forumet. Depression, ångest, Aspergerdiagnos, utmattningssyndrom, ADHD-diagnos, eller andra typer av psykisk ohälsa räknas som goda meriter, men det är inget krav att ha egna erfarenheter.

Du behöver dock vara intresserad av psykisk ohälsa och nyfiken på människor. Mind Forum baseras på peer support och det är helt byggt med input och önskemål från referensgrupper (frågor och svar om Mind Forum).

Om uppdraget som moderator

Som moderator på Mind Forum har du en mestadels passiv roll. Du ska svara för att tonalitet och säkerhet följs och agera om det inte gör det.

  • Du får börja efter fullföljd utbildning som Mind tillhandahåller.
  • Ditt uppdrag är 2 pass per månad och varje pass är 4-6 timmar långt.
  • Du läser igenom inlägg och trådar och har uppsikt på innehållet som publiceras av forumets användare.

Det ingår i uppdraget att fullfölja utbildningen och närvara på träffar och handledning. Det kommer att vara ämnen som är tunga så det är av yttersta vikt att du tar hand om dig, kommunicerar vid tunga händelser och använder möjligheten till avlastningssamtal.

Detta är ett volontäruppdrag så det utgår ingen ersättning.

Vem är du?

Som moderator på Mind Forum är du en person som är intresserad av människor och av psykisk ohälsa i stort. Det ställs inga särskilda akademiska krav och egna erfarenheter av psykisk ohälsa ses som en merit.

Du är beredd på att stötta människor som mår dåligt och du har en god kommunikativ förmåga i skrift.

Du behöver inte ha tidigare erfarenhet att arbeta i publiceringsverktyget WordPress, men vara villig att lära grundläggande kunskap för att kunna moderera på bästa sätt. Däremot är datavana ett krav. Mind har inte resurser att betala resor och boende till utbildningstillfällena varför det är bra om du bor i Stockholm. Det är dock inte ett krav, och har du möjlighet att vistas i Stockholm under tillfällen för utbildning och handledning är du varmt välkommen att söka.

Mind är en politisk och religiöst oberoende och neutral organisation vilket syns i allt vi gör. Mind arbetar och talar endast för metoder och teorier som är vetenskapligt förankrade.

Anmäl dig

Rekryteringsprocessen går till så att du anmäler dig till en informationskväll där uppdraget presenteras.

Sista informationsträffen för i vår är den 25/4  kl 18.00 på Minds kontor Wollmar Yxkullsgatan 14 i Stockholm. T-bana Mariatorget.

Du kallas därefter till intervju och blir du antagen är utbildning obligatorisk som Mind tillhandahåller. Välkommen att anmäla dig på informationsträff! Du behövs!

Anmälan till informationsträff 25/4