Startsida Mind Minds logotyp i orange.

Om konserten

Bland de medverkande märks Erik Linder, Melinda Kinnaman, Mikael Rickfors, Sofie Livebrant, Staffan Hellstrand, Stefan Sauk och Vibafemba + Riltons Vänner.

Minds ordförande Lina Axelsson Kihlblom, generalsekreterare Carl von Essen och en volontär kommer också att vara med. (Reservation för ändringar).

De medverkande ställer upp gratis, så Mind kan samla in pengar till verksamheten. Biljetterna säljs nu genom Ticketmaster och biljettpriset är 160 kronor styck.

Syftet med kvällen är att förstärka Minds stödarbete och att ge hopp och stöd till dom som har psykisk ohälsa och deras närstående. Samt att sprida kunskap och förståelse till alla som är intresserade av psykisk hälsa.

Praktisk information

Konserten är den 19 november, kl. 19-20.30, i Katarina Kyrka i Stockholm.

Biljetter kostar 160 kr och är tillgängliga via Ticketmaster.

Om de medverkande

Vibafemba

Bild på Vibafemba

Vibafemba. Foto: pressbild.

Sedan starten 1984 har vokalgruppen Vibafemba utvecklat en kombination av musik och teater och skapat något av en egen genre där stilistiska saltomortaler och tvära känslokast blivit bärande element. Parat med en hemsnickrad publikkontakt har en slags a capellakabaré växt fram som blivit gruppens signum.

Riltons vänner

Bild på Riltons vänner

Riltons vänner. Foto: Per Kristiansen

Musiken som Riltons Vänner framför spänner över flera genrer – från nordisk vokalpop till nordiska vokalpip. Ibland covers, ofta originalmusik. Alltid a cappella.

Melinda Kinnaman

Melinda Kinnaman

Melinda Kinnaman. Foto: Sören Andersson/www.2see.se

Melinda Kinnaman är skådespelerska och har närmast bl.a. syns i tv-framgångarna Modus och Bron. Sedan 2012 har hon på Dramaten under flera år för utsålda hus spelat den dramatiserade monologen ”Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva”, baserad på Ann Heberleins utlämnande bok om att leva med bipolär sjukdom.

Mikael Rickfors

Mikael Rickfors

Mikael Rickfors. Foto: pressbild.

Mikael Rickfors är ett legendariskt namn inom svensk pop/rock. Inte bara för hans roll som sångare i The Hollies på sjuttiotalet, eller hans klassiska åttiotals hymn ”Vingar för Pengarna”, utan som en av landets bästa rocksångare någonsin. Grovt med ett otroligt tonomfång, Mikaels röst har blivit jämförd med de bästa.

Staffan Hellstrand

Staffan Hellstrand

Staffan Hellstrand. Foto: Kotte Management AB

Hellstrands musik kan beskrivas som melodiös rock, oftast framförd på elförstärkta men ibland på akustiska instrument. Den kombineras med poetiska och ibland samhällskritiska texter. Han fick 1992 års Grammis för bästa manliga pop-/rockartist och 1993 års för årets låt, ”Lilla fågel blå”.

Stefan Sauk

Stefan Sauk.

Stefan Sauk. Foto: Tomas Gidén

Stefan Sauk är en svensk skådespelare. Han har bl.a. spelat Carl Hamilton i filmen Vendetta och TV-filmen Tribunal.  År 2016 var han med i SVT-programmet Stjärnorna på slottet. Där berättade han bland annat om sin svåra uppväxt med bråkande föräldrar och en självmordsbenägen mor, något som påverkat hans liv.

Erik Linder

Erik Linder

Erik Linder. Foto: pressbild.

Erik Linder är en svensk sångare som slog igenom efter att ha varit med i Talang 2009 på TV4. Han medverkade i Melodifestivalen 2010 och Diggiloo-turnén 2010.

Sofie Livebrant

Sofie Livebrant

Sofie Livebrant. Foto: Johan Månsson

Sofie Livebrant är en svensk sångerska. Bl.a. är hon känd för att tonsätta och sjunga poesi.