Mind söker webbredaktör – Mind
Ge en gåva

Mind söker webbredaktör

Om Mind
Mind är en ideell organisation som vill minska skam och stigma kring psykisk ohälsa och öka förutsättningarna för psykiskt välbefinnande för alla, genom medmänskliga samtal, kunskapsspridning och påverkansarbete. Vi arbetar för ett samhälle som uppmärksammar och aktivt motverkar psykisk ohälsa, där personer med psykisk ohälsa blir respekterade och får det stöd de behöver och där ingen tar sitt liv.

Minds stödverksamheter består av Självmordslinjen, Äldrelinjen, Föräldralinjen och Mind Forum. Stödlinjerna bemannas av specialutbildade volontärer på telefon eller chatt. Mind har cirka 45 anställda och 850 volontärer. Vi har också flera projekt och initiativ som avser sprida kunskap kring psykisk hälsa till specifika målgrupper. Kunskapsspridningen sker främst via våra digitala plattformar och kanaler. Vi skickar även ut ett nyhetsbrev via e-post.

Din roll
Vi söker en webbredaktör som kan bidra till att Minds kommunikation i våra digitala plattformar och kanaler, (mind.se, Instagram, Facebook, LinkedIn med flera), upplevs som levande, aktuell och angelägen av Minds målgrupper. Du analyserar och utvärderar arbetet till syfte att förbättra och utveckla Minds webbplats och andra digitala kanaler. Det innebär till exempel att du tar fram analysrapporter över statistik och data och agerar strategiskt utifrån resultaten. Du är vår kontaktperson i samarbeten med till exempel Facebook, Tik Tok och andra aktörer inom ramen för Minds projekt. Hälften av din tid kommer du fungera som kommunikativt stöd och vara en resurs i projektet Psykisk hälsa oavsett generation, som riktar som mot en äldre målgrupp. Du ingår i teamet som arbetar med kunskapsspridning och påverkansarbete.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Skapa och upprätthålla aktuellt innehåll och skriva texter till Minds digitala plattformar och kanaler.
 • Ansvara för det löpande arbetet med text- och bildredigering till Minds digitala plattformar och kanaler.
 • Omvärldsbevaka och hålla koll på trender inom det digitala området av betydelse för Minds digitala plattformar och kanaler.
 • Analysera trafik och innehåll samt användarbeteenden för Minds digitala plattformar och kanaler.
 • Ansvara för och hantera innehåll för Minds projektverksamhet, cirka 50 procent av tjänsten (Oss unga emellan, Psykisk hälsa oavsett generation med mera) på digitala plattformar och kanaler.

Din profil

 • Högskoleutbildning inom journalistik, kommunikation, media, digitala medier eller liknande. Gärna en utbildning inriktad på att skriva för digitala medier.
 • Några års arbetslivserfarenhet med liknande arbetsuppgifter inom journalistik, marknadskommunikation, och varumärkesstärkande kommunikation i digitala kanaler.
 • Mycket goda kunskaper i SEO och SEM.
 • Goda kunskaper i Google Analytics.
 • Vana av att arbeta i publiceringsverktyget WordPress eller liknande.
 • Erfarenhet från Photoshop, Illustrator, Storytell och InDesign eller liknande.
 • God känsla för design, layout och struktur och med grundläggande bildkunskaper.
 • Utmärkta kunskaper i svenska och engelska.

Meriterande

 • Gärna erfarenhet av ytterligare ett språk.
 • Kunskap inom ämnesområdena psykologi eller sociologi eller beteendevetenskap.
 • Kunskap om målgruppen äldre vuxna.

Om tjänsten
Tjänsten är en visstidsanställning under tolv månader, med start i mitten av augusti 2021. Ditt tjänstgöringsställe är Stockholm. Vårt huvudkontor ligger i trevliga lokaler i Garnisonen på Karlavägen 108. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående att arbeta hemifrån.

Vill du veta mer om tjänsten kan du kontakta Johanna Hultman, chef för kunskapsspridning och påverkansarbete, [email protected].

Välkommen med din ansökan!
Sista ansökningsdag är den 27 juni 2021. Mejla din ansökan med CV och personligt brev till [email protected].

Mind välkomnar alla sökande och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenhet för att öka mångfalden i organisationen.