Ge en gåva

Mind söker volontärsamordnare till Självmordslinjen i Umeå

Självmordslinjen bemannas av volontärer och riktar sig till människor som mår psykiskt dåligt och har tankar på självmord. Vill du vara med och rekrytera och utbilda våra volontärer?

Mind är en ideell förening som arbetar för psykisk hälsa och stödjer människor i kris. Vi arbetar för ett samhälle som uppmärksammar och aktivt motverkar psykisk ohälsa, där personer med psykisk ohälsa blir respekterade och får det stöd de behöver, och där ingen tar sitt liv. Vi är en icke-vinstdrivande organisation som ägs av våra medlemmar. Vi är religiöst och partipolitiskt obundna. Vi driver fyra stödverksamheter: Självmordslinjen, Äldrelinjen, Föräldralinjen och Mind Forum. I dessa verksamheter arbetar cirka 450 volontärer. Vi är cirka 25 anställda som sitter i lokaler i Garnisonen, samt i våra lokalavdelningar i Malmö, Halmstad, Göteborg och Umeå.

Ingen ska behöva möta ångest, depression och tankar på att ta sitt liv ensam. Allt vi gör handlar i slutändan om en enda sak. Att ge människor kraft att leva.

Om tjänsten som volontärsamordnare:
Som volontärsamordnare tar du hand om allt från rekrytering och utbildning till uppföljning/samordning av volontärer. Du kommer ha ett nära samarbete med verksamhetsledare i Umeå och övriga kollegor i landet.

Anställningsform:
Tjänsten är ett vikariat på sex månader med möjlighet till tillsvidareanställning. Arbetstiderna varierar med både kvälls- och helgarbete. I tjänsten förekommer resor till vårt huvudkontor i Stockholm. Datum för tillsättning av tjänsten är snarast möjligt eller senast 2020-03-01.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som vill ha ett stimulerande arbete och utveckla såväl verksamheten som dig själv. Vi ser gärna att du har erfarenhet från ideell verksamhet, planering, samordning samt att hålla i presentationer och möten. Eftersom rekrytering av fler volontärer kommer att vara en viktig del i ditt arbete söker vi dig som har ett väl etablerat lokalt nätverk och god kommunikativ förmåga.

I rollen som volontärsamordnare ska du trivas med ett omväxlande arbete och kunna hantera ett stundtals högt tempo med skiftande prioriteringar.

Erfarenhet av kommunikativt arbete är meriterande. Vi ser gärna att du trivs att arbeta med bemanning och schemaläggning. I tjänsten ingår att vara praktiskt stöd till volontärer i deras uppdrag med telefon och chatt. Kunskap om suicidprevention är en fördel.

Personliga egenskaper:
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, god samarbetsförmåga och intresse av att arbeta i team. Vi önskar även att du är tålmodig, reflekterande, målinriktad och strukturerad.

Sista ansökningsdag:
15 januari 2020

Kontaktperson:
Lisa Wendby, Verksamhetsledare Självmordslinjen Umeå, [email protected]

Skicka ditt CV (eller länk till LinkedIn) samt personligt brev till [email protected]