Vilken är er största corona-utmaning?

Långfredagen. Det som förut kallades den längsta dagen på året, men som idag för många av oss bara är ännu en dag av hemmasittande.

Hur har ni det, kära läsare i dessa corona-tider? Vad blev er största utmaning? Är ni eller känner någon i en riskgrupp och är oroliga? Eller har ni blivit av med jobbet? Känner ni er ensamma? Är ni sjuka?

Själv fick jag tidigt influensa symtom och fick stanna hemma från jobbet. Eller jobb och jobb.. I januari slog jag lyckligt ovetandes om framtiden slag i saken, sa upp mig från min fasta tjänst för att satsa helhjärtat på frilansandet. Min första frilansdag den 16/4 ägnade jag åt att artigt svara på alla avbokningsmejl för vårens inplanerade föreläsningar. Det blir aldrig som man tänkt sig ändå.

Barnen blev också hängiga och fick vara hemma från skola och förskola. Efter en halv dag klättrade jag på väggarna. Tillslut kom jag på den geniala idén att elda. Har ni ens hört något så dumt! Elda när man är förkyld och det härjar ett virus som sätter sig på lungorna. Hela natten efter låg jag med smärtor i lungorna och dödsångest i tankarna. Vad tror ni jag gjorde dagen därpå? Eldade såklart! Saknar man både närminne och konsekvenstänk är det fullt rimligt beteende. Jag behöver nog inte berätta vad jag hade för mig följande natt?

Dagarna gick och vi föll in i någon slags lunk. Jag torde aldrig jag skulle hamna i en lunk, jag som alltid måste göra något, prestera, röra på mig, vara på väg.

Min största corona-utmaning (förutom oron över mina nära och kära i riskgruppen) är helt klart att göra inget och varva ner. Ha tråkigt. Men i ärlighetens namn, att gå hemma med tre ungar och massa hönor blir sällan tråkigt. I går hittade jag min tvååring i hönshuset, där han satt på huk och studerade sin favorithöna Emma.

”Mamma, Emma lägger ägg ur snoppen. Ur äggen kommer det kycklingar som är gula”, sa han efter sin lilla empiriska studie.

Lite rätt och lite fel, men ändå! Här lär sig mina barn om viktiga saker som livets uppkomst. Medan deras mor lär sig annat viktigt, som att inte elda i corona-tider. Inte i blåst och torka heller, men det får bli en annan berättelse.

Nu är jag i alla fall tillbaka här på bloggen igen och önskar er alla en fin påsk!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!