Ge en gåva

Vardagspsyko

Om ett vardagspsyko vill plocka svamp i ballerinakjol - då gör hon det!

I går lekte jag tvättstuga. Jag kallar det så eftersom jag ”tvättstugstränar”. Det är ungefär som att arbetsträna, men man gör det i tvättstugan.

När jag var klar mötte jag grannen i hissen. Stolt över att vara klar två minuter innan tiden var ute, förkunnade jag högtidligt:

– Om en halvtimme hämtar jag sista tvätten i torkskåpet.

Hon såg så nöjd ut att jag kände för att säga något mer. Jag kände ett slags band mellan oss, så jag sa:

– Det ligger lite kvarglömd, vikt tvätt där inne.

– Vek du den? sa hon. Jag brukar bara slänga ut den ur maskinen, det där gör mig så arg!

– Jag är själv så snurrig, så jag förstår att det kan bli så, svarade jag.

Hissdörren slog igen. Bandet mellan oss var borta. Men vet ni, det skiter jag i. Jag kallar mig själv vardagsfeminist. Eftersom jag är en sådan som inte kan hålla tyst på fest när någon drar ett sexistiskt skämt. Jag är den som skiter i att ”det blir ju en så tråkig stämning”. Nu har jag ett nytt ord. Jag är ”vardagspsyko” också.

Riot!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

16 kommentarer till “Vardagspsyko

 1. Julia

  Jag måste bara få säga att jag har läst din bok nu. Underbar! Du har en härlig blandning av allvar, fakta och humor. Fick många igenkännande skratt. Och en del bra tips, trots att jag redan provat ”allt” inom rehab. Den ska jag rekommendera till mina ”kolleger” i ”psykbranchen” 🙂

  Svara
 2. "Jessica"

  🙂 plocka svamp i ballerina kjol ja varför inte kan man få för sig (några år sedan) att rensa duschavloppet i bästa sidenpyjamasen så …….

  Svara
 3. Tove Lundin

  Tack fina Katarina <3

  Oj, vad glad jag blir Julia! Precis så vill jag att boken ska uppfattas! Och tack snälla för att du vill rekommendera den till dina "kolleger" haha 🙂

  Haha, "Jessica"! Det där låter som något jag skulle kunna göra…

  Svara
 4. Mathilda

  Hallå, boken! Vart köper jag boken?
  Kan tillägga att det går framåt med min utredning. Känns skönt att äntligen våga få hjälp!

  Riot!

  Svara
  • Tove Lundin

   Vad glad jag blir för din skull, Mathilda! Tack för att du håller oss uppdaterade. Och får oss att se att saker kan gå framåt..
   Jippi -vad kul att du vill köpa boken 🙂 Jag misstänker att den är billigast på internet, Handbok för psykon, heter den (poetikt va!), kollar man på Google kan man se var den är billigast. Tror de flesta ställen har den, så jag misstänker att jag inte borde skriva det ena eller andra här..
   RIOT!!

   Hej Linda!
   Det värmer att höra att du gillar min blogg. Och jag blir stolt som en tupp när du kallar mig stark 🙂
   Vilken fin tanke, att man inte får mer än vad man klarar av (även om man ju ibland undrar, som du skriver..) Men tanken gav mig tröst. Jag vill bära den med mig och försöka vila i den.
   Paniksyndrom är verkligen inte bara! Hoppas du får bra hjälp och att du hittar verktyg.
   Välkommen hit!

   Svara
 5. Linda

  I två dagar har jag nu läst din blogg från början till slut. Har blivit både skratt och tårar. Du har en styrka som jag avundas.
  Man säger att man inte får mer i livet än man klarar av. Ibland är det en tröst och ibland undrar man om Nån kanske räknat lite fel på vad man klarar eller inte.
  Fortsätt skriva din blogg, den skänker tröst till mig som ”bara” har paniksyndrom!

  Svara
 6. Micael

  Tvättstugstränar, bra ord 🙂 Själv gav jag upp tvättstugan för länge sedan. Har levt med min egen tvättmaskin sedan dess. Det är den bästa prylen i mitt hem. Ja näst efter tv:n förstås.

  Svara
 7. Tove Lundin

  Katarina! Du har ju hjälpt till med boken! Det är ju dina braiga tips om Misa och Left is Right, om du minns när jag efterlyste dem 🙂 Tack <3

  Lyllos Micael!!

  Svara
 8. Katarina

  Tack va gullig du är! 🙂

  Din bok kom idag. Äntligen! Blev så fast i den direkt ätt jag glömde maten på spisen. Korven blev lite svart och makaronerna lite för sladdriga.
  Men det var det värt. 🙂
  Ska läsa mer i boken ikväll. Den verkar superbra!
  Kram <3

  Svara
  • Tove Lundin

   Vad glad jag blir att du gillar den! Betyder jättemycket 🙂
   Oj, kanske skulle ha tänkt lite mer på min målgrupp – typ haft små påminnelser här och var ”Obs: spisen kanske är på” Haha!

   Kram <3

   Svara
 9. Katarina

  Vi får turas om att påminna varandra här på bloggen – Läser du Toves bok? Glöm inte kolla spisen! 🙂
  Kram <3

  Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.