Ge en gåva

Välkomna till vårterminen!

Nu ska jag berätta något spännande. Jag går en kurs! Inte vilken kurs som helst, utan en adhd-kurs! Jag lär mig mer om adhd, vad det är, hur man kan underlätta sin vardag och vilken hjälp som finns. Till exempel. Det kan vara svårt att få en plats på en adhd-kurs, men målet är inom ett år efter diagnosen är satt. Fråga på din mottagning!

Men misströsta inte du som ännu inte fått vare sig diagnos eller kurs – jag kommer naturligtvis skriva om vad jag lär mig. Så från och med nu, sex veckor framåt kommer det vara en liten mini adhd-kurs här på bloggen. Första inlägget kommer inom kort.

Alla får A+ på en gång. Välkomna!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

4 kommentarer till “Välkomna till vårterminen!

 1. A

  Tack för tipset, måste kolla om det finns i mitt landsting! Vet du om detta är valfritt för landstingen att hålla i eller tvingande?

  Svara
 2. http://mariellejohnsson.wordpress.com

  Åh tack jag går gärna din ADHD-kurs! (Då slipper jag göra utredning för en diagnos jag ändå vet att jag har, fast ADD 😉 )
  Till allvaret: Jag har i långt över ett år frågat efter om det finns nån kurs/grupp angående och tillsammans med Bipolära där jag bor. Men jag har inte fått några ordentliga svar mer än ungefär att psyk inte vet(!) om det finns i närmsta stora stad. Nu har jag alla fall fått kontakt med några som ska starta en föreningen Balans – länsförening. Detta talade jag om för min kurator igår…. och då frågar hon i princip vad Balans är för nåt…. Borde inte en människa, typ kurator, på psyk veta vad föreningen Balans är? Eller jag kanske ställer för stora krav…
  Kram!

  Svara
 3. Tove Lundin

  Den började bra, Bauti!

  Jag vet inte, A! Men jag hoppas verkligen att alla ska få tillgång till kursen. Hoppas den finns där du bor!

  Välkommen till kursen Marielle 🙂 Jo, jag tycker att hon borde känna till Balans. De får ju statligt bidrag och finns över hela landet, trodde de flesta mottagningar tipsade om dem. Jag ser ofta deras flyers. De har ju massa intressant caféer, grupper och föredrag mm beroende på var man bor. Hoppas du hamnar i en bra grupp!
  Kram!

  Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.