Välkomna alla nya och gamla läsare!

toeloe

Hej alla gamla – och nya läsare här på nya sidan! I och med flytten kommer jag berätta lite mer om mig själv, sådär från början så att alla kan lära känna mig. Jag ska också försöka fixa med länkar så att ni lättare kan hitta bland mina gamla inlägg. De börjar bli många.

”Att leva med adhd och bipolär sjukdom” heter ju bloggen och det är precis vad jag gör. För tillfället var det över ett år sedan jag hade ett bipolärt skov, men att leva mellan skov är också ett slags tillstånd värt att skriva om. Det är lite som att gå balansgång. Man vill inte trilla igen, men samtidigt vill man inte vakta varje steg och gå med superförsiktiga myrsteg, utan leva på som vanligt. Jag tycker jag lyckas ganska bra med det. Min adhd går däremot inte i några skov. Den är där för jämnan. Även om den inte syns hela tiden. Det är det som är lite grejen med ett dolt handikapp, att det inte syns på ytan. Då kan man känna sig tvungen att ständigt behöva förklara sig. Till exempel kan man försöka förklara att man inte hittar hem till sin kompis – fast man varit där hundra gånger, eller att man tappar koncentrationen av en viskning, så till den grad att man måste börja om helt från början. Eller att även om man verkar vara en tyst mus kan man få sådana raseriutbrott när ingen ser att Hulken hamnar i lä. Och att när man inte får dem på ytan blir man atombomb på insidan, och det är lika illa det.

Har man tur svarar personen då ”Oj, det låter jobbigt jag ska tänka på det”. Ofta får man svar som ”Men så är det ju för alla, då har alla adhd” då kan man, om man vill, försöka förklara att ett handikapp inte blir mindre bara för att andra kan känna igen sig. Eller dra paralleller som skillnaden mellan ryggont och diskbråck. Men man kan också strunta i dessa (och andra) fördomar, även om det är lättare sagt än gjort. Om detta, och mycket annat kommer jag skriva om här på bloggen.

Varmt välkomna att läsa och kommentera!

 

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!