Två tröstande vita mappar

En Master of Social Sience, lite Diploma Supplement och en Degree of Bachelor of Arts. Två kritvita, oskrynkliga mappar som ingen i hela världen kan ta ifrån mig (inte ens Jante-fjante).

Tove Karin Maria Lundin. Pass with distinction.

Jag har lyckats med mycket i livet. Men, jag kan inte fylla i en blankett, göra planer, packa väskan, göra val eller komma ihåg att äta och dricka varje dag. Det får verka hur motsägelsefullt det vill, jag struntar i det. Så är det och jag tänker inte hålla det hemligt längre.

En myndighet har krånglat en längre tid. Jag tycker de ska ha fasta rutiner för oss som behöver extra hjälp. När de bad mig skicka pappren ännu en gång sa jag som det var. Jag har problem med blanketter och komplicerade saker. Tjejen blev arg, men hon fick ur sig vilket papper som fattades på ett mindre komplicerat sätt. Sen kom det:

– Om du har någon slags rädsla över att fylla i blanketter är det ju ingenting vi kan göra något åt.

Jag bet ihop och avslutade det vi pratade om. Innan vi la på sa jag:

– Du borde tänka på att inte använda uttryck som ”rädsla för att fylla i blanketter”. Om du funderar lite kan du säkert hitta bättre ordval.

Jag fick det ur mig, men förnedringen sitter kvar som en tagg i bröstet. När sådant händer tar jag fram mina examina, läser de fina orden som handlar om mig och allt jag har klarat. Tänk på allt det braiga du presterat i livet – och låt aldrig någon tala till dig som den tjejen gjorde utan att protestera.

Förresten: Det är inte coolt att kunna fylla i blanketter!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!