Toves mode

Läste i Metro att “Loreenluggen är vårens och sommarens heta hårmode”. Om jag så skulle kamma allt hår framåt skulle det inte komma i närheten av Loreens lugg. Jag har alltså mindre hår på hela huvudet än sommarens modelugg.

Jag har aldrig följt modet, inte för att jag är cool och stark i mig själv (även om jag är det) – jag hade gärna varit modern, men jag orkar inte. Jag får ont i ryggen av klackskor och är så rädd för att frysa. Tyvärr har det sällan varit speciellt hett med foträta skor och ylletröja.

Självklart har modet ibland hunnit ikapp mig (eller tvärt om). Till exempel när det är modernt att vara nörd. Men tyvärr är jag för nördig även för nördarna. Jag tror att Loreens vilja var att visa att man är vacker som man är, och jag hoppas det går fram till de som behöver höra det.

Tyvärr slutar man, i detta land, vara modern utanför huvudstadens gränser. Då blir man, som Loreen, förminskad till “Västeråstjej” eller liknande (= inte modernt). Jag har vänner från huvudstaden, med stuga på landet bland andra stockholmare som berättat att där “hälsar man på alla!”. Som att det vore något exotiskt de kommit på – så beter sig typ 50 procent av Sveriges befolkning dagligen.

Precis samma sak är det för oss psykon. En liten klick bestämmer vad som är normalt, lyckas vi ta oss in i rampljuset och tala om att vi faktiskt är riktigt coola människor blir det till en dagsslända – en modelugg som snart är glömd igen. Därför får vi aldrig sluta höras!

RIOT!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!