Tove-speciale

Ett tips är att ha mycket värme - då bildas detta specialskydd i botten!

I dag hände något som inte hör till vanligheterna i den här familjen. Jag har lagat mat.

Vet helt ärligt inte vad som flög i mig, plötsligt stod jag framför spisen med en stekpanna. Eftersom det hela var så impulsivt hade jag ingen aning om vad jag skulle tillaga. För att spara tid, och inte verka förvirrad inför min pojkvän som förvånat ställt sig för att titta, hällde jag i lite olja i stekpannan med en, enligt mig, världsvan gest.

Sen nynnade jag lite för mig själv medan jag öppnade kylskåpet. Hittade en låda ris som jag slängde ner i stekpannan. Av någon anledning hade jag i går lagt en burk i burken med ris, som nu följde med ner i pannan. Men jag tror jag hann ta upp den innan han såg.

Sen öppnade jag kylskåpet igen. Tog fram två ägg som jag knäckte över riset, en hel del skal kom med som jag lyckades pilla upp i smyg.

Vid det här laget kände jag mig varm i kläderna, inför min pojkväns hänförda blick kryddade jag mitt mästerverk med diverse kryddor. Sen fick jag säga det:

– Skulle inte du vilja ställa fram lite tallrikar och så, nu när jag har lagat mat. Så sa jag. Inte speciellt malligt eller så, ganska neutralt.

Den fantastiska rätten “Tove-speciale” serverades på en bädd av gurkskivor och med några tomatbitar på toppen. Man kan kanske säga att samtalet kring middagsbordet kretsade ganska mycket runt matlagning i dag.

Recept:

1 burk ris (typ det som blir kvar om man ätit take away thai)

2 ägg

Kryddor

Blanda allt i en stekpanna.

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!