Ge en gåva

Torr midsommar!

Torrt!

Glad Midsommardag kära läsare! Hoppas ni har haft en magisk midsommar. Själv slog jag runt ordentligt och var inte i säng förrän klockan tolv! När man börjar tjata på sin gravida väninna om att få åka hem och sova, då blir det ganska klart för en att man är en torris. Förmodligen är jag för torr även för torrbollarna, så jag ber om ursäkt om jag förolämpar någon genom ordvalet.

Jag tror min präktighet bottnar i en stark känsla av att alltid behöva hålla igen. En rädsla över att vara fel, för mycket eller den ständigt konstiga. När jag anförtror detta för någon vän blir reaktionen, allt som oftast ”Men så uppfattar inte jag dig!”

Nej, såklart! Jag har ju ägnat större delen av mitt liv åt att spela normal. Man blir lite av en expert inom området efter en sådär trettio år. Men nu har jag alltså gjort upptäckten: allt detta igenhållande har gjort mig till en torrboll! Och för första gången i mitt liv har jag en identitet som jag kan vila i. Något som verkligen är jag.

Tur är att i dag anser jag torrhet vara en ytterst angenäm egenskap, något eftersträvansvärt. Dessutom har jag en supercool pojkvän som tycker det är sött när jag snöar in på småfåglar, och som tycker stora (gigantiska skulle vissa säga) bomullstrosor är snygga.

Torr Midsommardag på er allihopa – nu ska jag brodera!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

5 kommentarer till “Torr midsommar!

 1. "Jessica"

  Detsamma !!!!
  Nu börjar jag snart undra om det är mig Du beskriver 😉
  Att du vill hem och sova kan ju också bottna i att allt igenhållande är rätt tröttande…. ständigt vara på sin vakt för vad man ska säga o så säger man ingenting.
  Igår lät jag en groda slippa ut (som troligen ingen nykter ”vanlig” skulle göra) gick förbi ett hus där dom hade fest och överhörde kommentaren ”3 Baileys och en Whiskey”
  jag ropade över hagtornshäcken att ja Baileys och Whiskey vore ju rätt gott….. mitt sällskap bara stirra på mig ….

  Svara
  • Tove Lundin

   Hahaha! Men en positiv sak med typ midsommar är att andra dricker. Då smälter man liksom in och blir en i gänget..
   Tycker din kommentar där var väldigt normal och hemtrevlig på något vis 🙂

   Svara
 2. p-o

  Bördig jord att bygga koja i tiden med någon som älskar innanför orden och befjädrar gåspennan såväl som stärka den egna trosinriktningen.

  Vi har ju redan blåsten i vindsalarnas midsommarfej. Bättre att lägg några korsstygn för framtiden och brodera. Själv var jag minst lika tråkig och försökte brodera samman några gamla sanningar om funktioners klyvning och sådant i orsakerna till schizofreni. Nu sätter jag mig här och väntar på att få beröm. 😉

  Svara
 3. annapanna

  hej tove. det var ett tag sedan jag var in men skönt att höra att allt verkar vara som vanligt, lite lagom vanligt. jag blev så irriterad sist när jag var hit för att det inte gick att ladda upp sidan så jag fick liksom något frispel och råkade glömma bort att kika förbi, i några veckor efteråt. man är ju som man är. nåväl, det där med torpet låter underbart och alldeles, alldeles jätteunderbart! jag vill också ha ett torp. vad gäller midsommar så har det varit trevligt, typ, det enda som har irriterat mig och stört mig är att jag glömde ta ut soporna på jobbet i torsdags. passade på att rensa kylen innan jag skulle hem för att maten inte skulle stå var i kylen och ruttna under underbara midsommar. nu ligger det korv och skinka i sopkorgen istället och luktar antagligen apa. men, det är ju bara mat. det är bra att man har bra folk runtomkring sig när man nu är som man är.

  Svara
 4. Tove Lundin

  P-O, vilka vackra ord! Starkt jobbat med dina texter. Man måste hålla sig sysselsatt, brodera kan man göra på olika sätt. Snart kommer berömmet 🙂

  Annapanna! Kul att ha dig här igen. Jo, det krånglade förut. Det var trist. Härligt att din midsommar varit bra. Sopor är lätt att glömma, istället för att gräma sig när det händer kan man vara extremt stolt när man lyckats komma ihåg 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.