Till alla stora och små

Så här kan det se ut när en liten kompis tar kort från sitt perspektiv.

En av mina bästisar är 73 år. Vi blev bästisar när jag pluggade i Uppsala, eftersom vi är så lika. Hans ägodelar domineras också mest av böcker (tyvärr måste mina ligga nedpackade sedan jag slutade vara ungkarl). Böcker är bådas stora intresse. Jag gillar fåglar och rymden också – och han gillar OS, där är vi olika.

Ingen av oss lagar mat. På våra årliga sommarfester äter vi färdigpaj och glass med jordgubbar. Vi älskar alla slags skämt, är båda journalister, skriver helst kåserier – och har båda varit nere i avgrunden.

Det är nyttigt med bästisar i alla åldrar. Min yngsta har nyss tappat två tänder, medan denne min äldste, nyss har fått en tumör i sin mun. Jag vill vara en vuxen förebild åt den förstnämnda, och en frisk ungdomsfläkt åt den sistnämnde. Båda ger mig nya insikter och perspektiv tillbaka.

Smärta har ingen ålder. Därför vill jag i dag länka till två mycket viktiga nummer. Till dig som läser och är lite yngre och lite äldre. Och till allas små och stora bästisar.

Föreningen Psykisk Hälsa startar snart en Äldretelefon.

“Syftet med Äldretelefonen är att ge stöd till äldre som mår psykiskt dåligt. Ett 20-tal volontärer ska rekryteras och utbildas för uppgiften”.

Till BRIS, Barnens Rätt i Samhället kan unga, under 18 år alltid ringa med sina frågor och problem.

De har även gjort en studie om psykisk ohälsa bland barn och ungdomar. Den kan man hitta här.

Här finns som vanligt ingen åldersgräns, alla är lika välkomna.

Riot!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!