Ge en gåva

Till alla spegelvända superhjältar

Sköna psykon, kommen djupt från de mörkaste grottorna,

vi äro alla spegelvända, vansinniga, superhjältar,

stirriga blickar, tixiga kroppar, jävlaranamma,

kära läsare jag är inte bara ett psyko och fantastisk poet – jag är en författare och revolutionär också!

Det är sant, Frank förlag ger ut min bok vecka 32 i bokhandeln! Min förhoppning är att det leder till en efterlängtad och välbehövlig debatt.

Jag är så glad att jag började blogga här, det gav mig modet att slutföra boken. Utan er hade jag aldrig vågat detta, jag menar det. Ni har blåst på min glöd och i dag är jag en stor flammande eld.

Jag har också fått kontakt med en kille som jobbar med en informationsfilm för nydiagnostiserade ungdomar. Han har jobbat många år med ungdomar och lärt sig att en stor del av problemen beror på dåligt självförtroende, och att det är så pinigt att vara annorlunda. Filmen kommer bestå av klipp där personer med diagnoser berättar om sig själva. Det vore jättekul om ni ville vara med!

Jag lämnar kontaktuppgifter när jag vet mer. Självklart kommer jag även berätta mer om innehållet i min bok, jag kommer behöva era goda råd nu..

Riot!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

19 kommentarer till “Till alla spegelvända superhjältar

 1. Tove Lundin

  Tack Frida 😀
  Fundera på om du vill vara med i filmen…. 🙂
  Du är välkommen, hihi! Kommer berätta mer sen!

  Svara
 2. Katarina

  Grattis Tove!! Åh vad glad jag blir! Du är wow liksom. Min idol. <3
  Här händer det också supergrejer! Har äntligen fått tid hos psykoterapeuten!! Hurra!!
  Är det nu jag äntligen ska få mitt avstamp ut i livet? Få va med och bidra och inte känna mej som en som bara tar från samhället.
  Åh vad mycket bra på en och samma gång. Känner hur det bränner innanför ögonlocken. Blir så himla glad o rörd att jag tar till lipen.
  Kram!

  Svara
 3. Barbro

  Grattis grattis grattis!!!! Jag visste att du skulle klara det eftersom förr eller senare dyker det upp nån som är modig nog. Vecka 32 ska vi fira!!!!

  Jag kanske är för gammal men är jättegärna med i en film om det skulle hjälpa nån…vilken kanonbra idé!!

  Trevlig helg
  Och varma crazy-kramar till er alla 🙂

  Svara
 4. Barbro

  Grattis Katarina! Vad härligt att det händer saker för oss alla.

  Vi kommer nog bli nåt viktigt när vi blir stora 🙂

  Svara
 5. Katarina

  Tack Barbro! Va gullig du är. 🙂
  Ja man kanske hinner bli nåt när man blir stor, innan man blir pensionär. 😉
  Nu finns det hopp i alla fall och jag är taggad att sätta igång.

  Svara
 6. Tove Lundin

  Tack alla <3 Jaaa – ni blir mina hedersgäster om det blir psyko-releasfest 🙂
  Wow Katarina!!! Hurra, hurra, hurraaaaa! Helt okej att ta till lipen i ögonblick som dessa – något annat vore konstigt! Jag lipade lite själv (hade bara gjort det en gång i dag).

  Självklart är du inte för gammal Barbro (Trams!) Jag räknade med dig 😀 Det blir en härlig mix av folk – superkul om du vill vara med!
  Kramar till er alla!

  Svara
 7. Katarina

  Ja visst är det härligt! Flyger högt med ett stort leende på läpparna.
  Vi firade med pizza och pommes ikväll. Men min lille skrutt var nog mest intresserad och glad över sina pommes. Inte så mycket över att mamma ska få en prat-tant, som jag kallar det. 🙂
  Bad henne skicka en skriftlig bekräftelse på tiden. Sa att jag inte vågar tro på det annars.
  Åh är så himla glad för din skull Tove! Du har så mycket härlig energi som smittar av sej.
  Veckan kunde inte sluta bättre. Nu har man extra mycket helg-yra i kroppen. 🙂

  Svara
 8. Li

  Grattis Katarina! Och guuuvakul med boken, heja! Debatt är alltid bra. Den här bloggen är så himla ..varm liksom? Var annars hittar man mig typ halv tre en fredagsnatt, dessutom igång med ett kakbak…
  Jag vill ju veeerkligen inte vara en party pooper här i inlägget men min första tid till öppenpsyk blev inställd pga. influensa. Får hoppas att det ”bara” var det från deras sida och att de ringer nästa vecka. Hade så behövt den kontakten efter en alldeles särskilt jobbig vecka med uppskjutande av viktiga saker, slitande av hår och till slut.. missad ansökningsdeadline och snubbel på målsnöret.

  Nonetheless, psykostyrkekramar till er alla.

  Svara
 9. Katarina

  Tack Li! 🙂
  Tänkte så också – tänk om det (ursäkta ordvalet) skiter sej i starten! Om psykoterapeuten och jag inte klickar, hon blir sjuk, dras in pga sparkrav mm mm.
  Men så kom jag på, innan hon ringde, att hon och jag haft telefonkontakt en gång för länge sen. En dag när jag brakade igenom och hon absolut ville att jag skulle gå vidare men jag skulle minsann fixa det själv.
  Men känslan av ett fantastiskt samtal, med en person som bryr sej på riktigt, fanns kvar i bakhuvudet.
  Så nu när jag förstod att jag ska få henne blev jag dubbellycklig.
  Så taskig personkemi har jag strukit från ”oroa mej för listan”.
  Sjuk kan hon eller jag bli. Då får vi hitta ett nytt datum i så fall. Vet att hon finns där. För hon ringde igår och sättet hon pratade med mej på var – nu är det du och jag. Minns inte orden exakt.
  Men det var den där ”räcka ut handen känslan” som jag längtat efter så himla länge.
  Hoppas det ordnar sej för dej också. Kram!

  Svara
 10. Tove Lundin

  Vad härligt det låter Katarina (nästan lika härligt som pommes) 🙂 Det är så viktigt att hitta just en sådan prat-tant för de är guld värda och borde få nobelpris och bli utnämnda till superhjältar på samma gång! Vad spännande detta ska bli!!

  Li: Här får man vara hur mycket party pooper man vill, tycker jag! När andra förstår hur det känns behöver man varken ursäkta sig eller förklara, ingen blir illa tillmods – och det är just vad som som gör det så varmt här tycker jag! Man får tjoa över en ifylld blankett och grina för snubbel på målsnöret – och det är fullkomligt normalt att baka mitt i natten 🙂 Jag hoppas verkligen att du får en ny tid snart, stå på dig, och att helgen och den nya veckan inte blir fullt så pissig! Psykokramar till dig med 🙂

  Svara
 11. Katarina

  Ja det känns himla spännande!
  Kanske har jag alldeles för höga förväntningar. Men känner att det får visa sej. Just nu behöver jag drömma stort och mycket och flyga högt.
  Precis, såna prat-tanter borde få alla bra priser i världen.
  Ska dit 3:e april. Vill att tiden ska gå fort, fort, fort, fortare! 🙂

  Svara
  • Tove Lundin

   3:e april! Nära men ändå så långt!! Jag tycker du gör rätt i att drömma stort och flyga högt, lite som min berättelse om soffan 🙂 Jag tror att man kan styra sin situation genom positivt tänkande, men det är inte lätt att tänka positivt.. Det är skitsvårt enligt mig, det liksom kommer och går.. så njuuut!! 🙂

   Svara
 12. Katarina

  Ja det är skitsvårt att tänka positivt ibland. Och döläskigt att flyga högt när man vet hur långt ner i deppträsket man kan landa.
  Som att hoppa utan fallskärm.
  Men nu vågar jag flyga lite högre för jag vet att när jag kraschar nästa gång landar jag på prat-tanten. Hoppas hon inte är alltför mager. Fniss! 🙂

  Svara
 13. "Jessica"

  Häromdagen hade jag samlat ihop tillräckligt mycket i stämpelhäftet så jag fick mitt FREAKkort 😉 rätt passande 🙂 inget Neggo menat utan bara att det låter ju så när man säger det slarvigt 😉

  Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.