Tidigast inom en kvart senare

En klocka?

I dag har jag varit med i radio! Jag har pratat lite om min bok – och bloggen. Senast halv ett skulle jag vara där. Det innebär att allt innan halv ett är okej, allt efter är fel.

För att ta mig till radion skulle jag åka buss som tog sex minuter. Sen skulle jag gå 500 meter. Rakt fram. Halv ett minus sex minuter blir typ tjugo över tolv. Det tar två minuter att gå till bussen. 500 meter är som lika många steg. Om varje steg tar en sekund blir det 500 sekunder. 500 sekunder delat i 60 minuter blir 8,333 minuter. Lätt som en plätt.

Två minuter plus sex minuter plus nio minuter blir en kvart. Alltså ska jag ta bussen som går tretton minuter efter tolv. Två busschaufförer, en kvinna med hund och en annan utan hund senare var jag framme. Trots att jag bara skulle gå rakt fram på en och samma gata behövde alltså halva stan bli indragen i mitt drama.

Nu måste jag sluta. Tidigast om en kvart ska jag gå hemifrån. Alltså inom en kvart ska jag vara färdig. Minus två minuter för att ta på mig skorna, minus fem minuter tvång. Alltså femton minus två minus sju minus fem som det tog att avsluta texten.

God kväll!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!