Tidigast inom en kvart senare – Mind
Ge en gåva

Tidigast inom en kvart senare

En klocka?

I dag har jag varit med i radio! Jag har pratat lite om min bok – och bloggen. Senast halv ett skulle jag vara där. Det innebär att allt innan halv ett är okej, allt efter är fel.

För att ta mig till radion skulle jag åka buss som tog sex minuter. Sen skulle jag gå 500 meter. Rakt fram. Halv ett minus sex minuter blir typ tjugo över tolv. Det tar två minuter att gå till bussen. 500 meter är som lika många steg. Om varje steg tar en sekund blir det 500 sekunder. 500 sekunder delat i 60 minuter blir 8,333 minuter. Lätt som en plätt.

Två minuter plus sex minuter plus nio minuter blir en kvart. Alltså ska jag ta bussen som går tretton minuter efter tolv. Två busschaufförer, en kvinna med hund och en annan utan hund senare var jag framme. Trots att jag bara skulle gå rakt fram på en och samma gata behövde alltså halva stan bli indragen i mitt drama.

Nu måste jag sluta. Tidigast om en kvart ska jag gå hemifrån. Alltså inom en kvart ska jag vara färdig. Minus två minuter för att ta på mig skorna, minus fem minuter tvång. Alltså femton minus två minus sju minus fem som det tog att avsluta texten.

God kväll!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

3 kommentarer till “Tidigast inom en kvart senare

 1. Micael

  Började lyssna på programmet men hade inte tålamod att lyssna på hela. Det blev lite för mycket ”one girl show” för mig. Hade varit kul att få höra mer av dig och dina tankar.

  Tycker ändå att det är bra att det finns de som vågar ta upp våra frågor i media.

  Svara
 2. Tove Lundin

  Tränar mig på att bli modig och våga prata mer. Kände mig avslappnad eftersom Cissi kunde ta vid när jag blev blygis!

  Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *