Ge en gåva

Tack!

Tack!

Jag har varit på möte med Vårdguiden och fått lite statistik. Vad många läsare jag har! Jag passade på att lista min blogg på bloggportalen nyss, bara för att se hur den for upp i listorna – på bara några timmar!

Snart har Blondinbella och gänget konkurrens – för här kommer Tok-Tove, och jag har minsann världens bästa läsare! När man tittar på andra bloggar blir man ju mörkrädd. Jag skulle aldrig klara av att läsa alla de taskiga kommentarer de stora bloggarna får. Det finns bara ett ord för sådant – mobbning. Och mobbning är bland det värsta jag vet.

I dag var jag hos min psykolog och för andra veckan i rad mådde jag riktigt bra. En av anledningarna är att jag plötsligt, genom bloggen, känner mig mindre ensam i min situation. Därför vill jag genom detta inlägg passa på att tacka.

Varje liten kommentar gör mig varm i hjärtat. Jag trodde aldrig att vi var så många (även om vi är det på pappret). Och att dessutom få respons av föräldrar, ni inom yrket, anhöriga och ni som bara råkat hitta hit!

Tack alla ni som delar med er av era egna berättelser, jag tycker era kommentarer är roligare att läsa än min blogg. Som Natalie som bara ville berätta att du fått en uppenbarelse, du ska veta att även mina tårar kom fram. Och alla Malin (ni är fyra) som delar med er av era upplevelser och ger mig tips och pepp. Och alla Anna (ni är tre) som hejar och håller med. Om jag nu ska namedroppa: tack till Maria, Kathleen, Emma, Johanna, Frida, Diana, Kurt, Jenny, Marielle, Niklas, Susanne, Jessica, H, Nisti, Anno, Ida, Björn, Kerstin, Petra, Emma, Charlotte… Med mera! Tack för roliga, tankeväckande, peppande, intressanta och igenkännande kommentarer. Tack Katarina för dina fantastiska tips. Tack Eric för att du tackar för att jag finns!

Jag tänker mycket på dig Alex, som har det jobbigt i skolan. Och hoppas på att mina inlägg och andras kommentarer kan fortsätta lindra. Och att fler vågar berätta! Och C som inte fått rätt behandling. Hoppas du blir tagen på allvar!

Tack Frida (måste bjuda på ett av dina härliga citat):

”Min första tanke när jag läste detta och andra av dina inlägg var ”jamen det där var väl inget konstigt?” tills jag mindes att, ja just ja, jag är ju också psyko…”

Haha! Precis varför jag vill blogga! Det ska inte kännas konstigt eller annorlunda att läsa, vi är som vi är och vi är bäst!

Ett tips: gör som jag, bli Hjärnkoll-supporter och berätta hur du ska bryta tystnaden kring psykisk ohälsa. Gå in på www.hjarnkoll.se

Och kom ihåg: en endaste liten uppmuntrande kommentar kan göra en medmänniskas dag!

Kram. Till er alla!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

7 kommentarer till “Tack!

 1. C

  Tack själv för din underbara blogg!

  Ville bara uppdatera (kom på att jag kommenterat innan nu när jag läste) och berätta att jag kommer vara med och testa ”mitt” BUPs nya program för behandling av ungdomar med ADHD, ska bli jätteintressant! Har fått en ny psykolog som är väldigt intresserad av ämnet och en psykiater som inte får mig att vilja flip a table (även om han pratar i mun på en hela tiden). Det ska nog bli bra det här!

  Svara
 2. Tove Lundin

  🙂
  Underbart, vad kul att höra! Det låter ju jättespännande med ett nytt program, lite fräscha människor och idéer liksom. Hoppas verkligen du får testa nya, bra metoder! Och att de funkar.
  Hahaha! En psykiatrer som lyckas prata i mun på sina adhd-patienter 😀 Och som får behålla bord och stolar på sina ursprungliga platser! Låter fantastiskt! Kul också med en psykolog som är intresserad av ämnet, det tog mig länge innan jag fick en – men, nu med facit i hand, kan jag intyga att det underlättar 😉

  Svara
 3. Anna

  Vad rar du är Tove! Jag tycker om att läsa din blogg, du skriver underhållande och rakt på sak. Får inblick och förståelse vad det innebär att ha adhd/bipolär, trots att jag inte har någon i min omgivning som (jag vet) är sjuk. Och så öppnar du ögonen på mig, pekar på de saker som är självklara för mig men inte för andra. Fortsätt med det!

  Svara
  • Tove Lundin

   Det är ju jättebra. För ju fler som förstår desto bättre samhälle får vi! Kul att du gillar att läsa 🙂

   Svara
 4. Frida

  Tack själv Tove! Håller med dig helt om att det är skönt att veta att man inte är ensam! Jag är nu också supporter, och vem vet, en vacker dag kanske jag vågar sprida min egen lilla blogg där… 😉

  Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.