Supersnabba superkrafter

Både hemtrevligt och vattnade blommor.

Jag berättade tidigare om en av mina superkrafter, att jag kan göra kanske tio saker samtidigt. Självklart har jag fler superkrafter, och i dag ska jag berätta om en annan.

Jag kan göra saker superfort.

Till exempel hinner jag både äta upp, diska tallriken och sätta på kaffe innan min pojkvän tagit sin första tugga.

– Hann du känna smaken? frågar han.

Så dumt! Självklart känner jag smaken. Om man äter med hans små minituggor blir det ju ingen smak. Nej, man ska fylla munnen ordentligt för bästa arom. Och det där med att lägga ifrån sig besticken då och då – vad är det för trams? Har man väl fattat ett bra grepp runt gaffeln är det bara att hiva på.

Andra saker jag kan göra supersnabbt är:

 1. Läsa instruktioner. Man börjar helt enkelt från slutet, det är ändå där allt det viktiga står. Skulle man missa något läser man bara nedifrån och upp. Blir det fel kan man skrika på någon (om man har tillhands) eller bara rätt ut.
 2. Kissa. Att gå på toaletten är tråkigt, man kan ju missa något. Istället håller jag mig tills det verkligen är akut, då kan man ”kissa hårt” och det är över på några sekunder.
 3. Vattna blommor. Jag slutar inte vattna mellan blommorna. För en snabb effekt fortsätter jag hälla som ett rakt sträck över blommorna, bara stannar upp lite extra när det är en växt under. Det vatten som kommer utanför får självtorka.
 4. Hänga upp kläder i garderoben. Jag har ett knep som går ut på att vira till exempel ärmarna på en klänning runt galgen, istället för att lirka in den. Den klänning som ramlar av får skylla sig själv.
 5. Pynta hemma och göra mysigt. Ett snabbt sätt att få det hemtrevligt och mysigt är att släcka ner, sen tänder man värmeljus i små lyktor eller glasburkar. Då slipper man städa. Oftast orkar jag inte ta ur den tomma grejen ljuset suttit i, jag bara knöglar ner det nya ljuset och tömmer när det blir för fullt.

Det finns vissa supersnabba människor, så är det. När ett barn målar en teckning på tre sekunder är det ett lika sort mästerverk som om det hade tagit en dag. Sånt måste man komma ihåg.

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

21 kommentarer till “Supersnabba superkrafter

 1. Katarina

  Känner igen mej. Äter också fort och mycket.
  Min fd tyckte jag glufsade i mej som en hungrig hund. Inte vad man vill höra från sin kille kanske.
  Tur för honom att han sa det med glimten i ögat. 🙂

  Svara
 2. t

  ÅH TOVE! Dina superkrafter gör dig supersnabb på ett sätt du ju kan använda dig av. Känns lite tvärtom för mig. Jag är långsam i mycket. Läser långsamt, skriver långsamt. Stiger upp långsamt. Lägger mig långsamt. Somnar mycket långsamt. Reagerar långsamt när andra är dumma. Lagar mat långsamt, så långsamt att det lätt blir bränt. Jag vill också va snabb.

  Svara
 3. Tove Lundin

  Vet du t, det kan säkert vara bra att vara långsam också – du kanske har en superlångsam superkraft! Det ger tid att reflektera och hänga med sig själv.. Annars kan du ju låna av mina tips, kanske mjukstarta med att vattna blommorna på mitt supersnabba sätt!

  Svara
 4. Barbro

  Min psykolog säger att jag ska försöka göra allt långsamt…det är ju jättesvårt…om jag går långsamt tillar jag ju omkull…

  Svara
 5. Barbro

  Hon menade att jag fick panikattacker bland annat för att jag ska vara så uppjagad hela tiden…det var en KBT-övning…hon har nog rätt fast jag kan inte göra det helt enkelt…KBT funkar ju dåligt på oss ADHDare.

  Svara
 6. Tove Lundin

  Jo, hon har nog rätt i det…
  Men som du säger, KBT är inte alltid så lätt när saker går i 200 km/h… Det gäller att hitta sina egna sätt och verktyg. Jag brukar sticka – det hjälper ibland!

  Svara
 7. R

  Jag brukar läsa alla möjliga texter bakifrån, trodde jag var ensam om det. Började med det när jag var så trött att jag inte orkade läsa hela texten.

  Svara
 8. Tove Lundin

  Haha! Nej, du är definitivt inte ensam. Vi är några stycken med denna supersnabba superkraft – vi är bara så blygsamma av oss 🙂

  Svara
 9. Katarina

  Gäller att sätta fast löständerna ordentligt, när man blir gammal, om man fortfarande äter superfort då. 🙂

  Svara
 10. Katarina

  Jag med. 🙂
  Såg reklam för nåt man ”limmar” fast löständerna med. Började fantisera hur löständerna klapprar i otakt på nån som äter superfort. 🙂
  Tur att man är så lättroad när man samtidigt är så lättdeppad. Hade inte överlevt utan min sjuka och livliga fantasi.

  Svara
 11. Tove Lundin

  Hahaha! Det är så sant!
  Håller med: hur skulle vi överleva utan vår humor och allt knas? Stackars alla som inte har det!!

  Svara
 12. "Jessica"

  Läser tidningar upp och ned lika snabbt som den som läser den från rätt håll bra på T-banan 🙂 samt om man ska tjuvläsa på jobbet 😉

  Svara
 13. "Jessica"

  Katarina det måste vara som såna där löständer du vrider upp och så hoppar dom runt och klapprar 😀

  Svara
 14. "Jessica"

  För att underlätta städning : ta ett fisknät släng ut på golvet och tunga möbler när det är dags att städa dra upp fisknätet mot taket och dammsug/torka golvet utan småsaker ivägen. perfekt när man har ”småfolk” även kallat BARN 😉 .
  En utopi men vore väldigt skönt 🙂

  Svara
  • Tove Lundin

   Haha! Den var bättre än min, att ha ett hål i golvet! Älskar idén, att ingen kommit på detta!

   Svara
 15. "Jessica"

  Hur många av Er som läser det här GÅR väldigt fort?
  jag brukar tänka att det är som när en häst TAKTAR vill börja trava fast ryttaren säger nä du du ska skritta…..

  Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *