Supersnabba superkrafter

Både hemtrevligt och vattnade blommor.

Jag berättade tidigare om en av mina superkrafter, att jag kan göra kanske tio saker samtidigt. Självklart har jag fler superkrafter, och i dag ska jag berätta om en annan.

Jag kan göra saker superfort.

Till exempel hinner jag både äta upp, diska tallriken och sätta på kaffe innan min pojkvän tagit sin första tugga.

– Hann du känna smaken? frågar han.

Så dumt! Självklart känner jag smaken. Om man äter med hans små minituggor blir det ju ingen smak. Nej, man ska fylla munnen ordentligt för bästa arom. Och det där med att lägga ifrån sig besticken då och då – vad är det för trams? Har man väl fattat ett bra grepp runt gaffeln är det bara att hiva på.

Andra saker jag kan göra supersnabbt är:

  1. Läsa instruktioner. Man börjar helt enkelt från slutet, det är ändå där allt det viktiga står. Skulle man missa något läser man bara nedifrån och upp. Blir det fel kan man skrika på någon (om man har tillhands) eller bara rätt ut.
  2. Kissa. Att gå på toaletten är tråkigt, man kan ju missa något. Istället håller jag mig tills det verkligen är akut, då kan man ”kissa hårt” och det är över på några sekunder.
  3. Vattna blommor. Jag slutar inte vattna mellan blommorna. För en snabb effekt fortsätter jag hälla som ett rakt sträck över blommorna, bara stannar upp lite extra när det är en växt under. Det vatten som kommer utanför får självtorka.
  4. Hänga upp kläder i garderoben. Jag har ett knep som går ut på att vira till exempel ärmarna på en klänning runt galgen, istället för att lirka in den. Den klänning som ramlar av får skylla sig själv.
  5. Pynta hemma och göra mysigt. Ett snabbt sätt att få det hemtrevligt och mysigt är att släcka ner, sen tänder man värmeljus i små lyktor eller glasburkar. Då slipper man städa. Oftast orkar jag inte ta ur den tomma grejen ljuset suttit i, jag bara knöglar ner det nya ljuset och tömmer när det blir för fullt.

Det finns vissa supersnabba människor, så är det. När ett barn målar en teckning på tre sekunder är det ett lika sort mästerverk som om det hade tagit en dag. Sånt måste man komma ihåg.

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!