Ge en gåva

Supergärna superhjärna

Som jag tidigare berättat har jag gjort en EEG-undersöning. I går fick jag ett brev. Jag är kallad till överläkaren på min mottagning den 23 mars. KALLELSE, står det med stora bokstäver. Inget mer.

Det normala, och det som jag fått förklarat för mig, är att min läkare som skickat remissen ska ge mig beskedet. Självklart, eftersom jag är ”lite” hypokondriskt lagd fick jag därför för mig att jag nu står inför döden, och har redan börjat planera min begravning (ni får komma).

Eftersom jag inte känner för att ha dödsångest hela helgen (det räcker med den normala) ringde jag sjukvårdsupplysningen. Där fick jag veta att jag kan logga in på mina vårdkontakter, där kan man få svar på undersökningar. Men eftersom jag inte har loggin-uppgifter eller bank id går inte det. Vill jag beställa en kod tar det tre dagar (= tre livstider).

Som en sista utväg, i ett desperat ögonblick bad jag att få prata med en sköterska. Hon gjorde klart för mig att sådana frågor kunde hon absolut inte svara på (efter att ha frågat ut mig om hela min historia). Det kunde bero på så många saker. Det kunde vara precis vad som helst. Jag vill bara få några lugnande ord. Istället fick jag en klump i halsen.

”Trevlig helg då” sa jag med betoning på ”trevlig”. Jag kan vara lite sarkastisk och överdramatisk ibland, för den nytillkomne läsaren.

Därför vill jag råda er alla som genomgår undersökningar att skapa ett konto, om ni inte redan gjort det, så ni kan logga in på mina vårdkontakter. Det är en grym tjänst!

I dag har jag lugnat mig lite. Kallelsen kan ju bero på något annat som jag glömt. Eller så handlar det bara om att EEG-undersökningen visade att jag har världens coolaste hjärna. Typ som en delfinhjärna. Nu vill de göra undersökningar för de är så avundsjuka. Men där sätter jag nog ner foten. Min superdelfinhjärna är min!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

8 kommentarer till “Supergärna superhjärna

 1. Lilly

  Hm hm hm.

  Eegundersökningar är dock inte roliga för det krävs att man måste sitta stilla. Jag har gjort en för en vecka sedan för att jag har förutom att ha ADHD/DCD så har jag antagligen Narkolepsi. Jävlar! -.-”

  Men varför måste du vänta så länge för? Det e la inte speciellt inte kul. Men lugnande ord.. uhm. Nä, blä. Jag har inga förutom att jag tror att du har en superhjärna precis som jag. Vi e la coola, eller?

  Svara
  • Tove Lundin

   Självklart är vi coola 😀 bästa knas-hjärnorna som finns! Håller med, tokjobbigt att sitta stilla!

   Svara
 2. Katarina

  Jag vill simma med delfiner. Hört att det är bra mot depressioner.
  Kostar nog en del också. Får köpa en uppblåsbar och ha i badkaret. 🙂

  Svara
 3. Malin Bergendal

  Din läkare kanske åker skidor i Alperna med sina välartade barn just den 23 mars? Eller bara jobbar halvtid? Jag har aldrig varit med om att de kallar in en överläkare för att berätta speciellt läskiga saker 🙂

  Svara
 4. Tove Lundin

  Hihhihi!!! Nä, det har du rätt i. Din förklaring var mycket mer trolig och till och med verklighetsförankrad 😀

  Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.