Ge en gåva

Stämningsdagbok

bild-230

Trevlig Allhelgonahelg och Halloween, kära läsare! Hoppas helgen varit okej hittills. Egentligen hade jag velat klä ut mig till något skoj men klockan nio blev jag så trött.

– Du kan väl låtsas att du klätt ut dig till en i pyjamas, sa min pojkvän tröstande.

Sen somnade jag.

Och så var det med den Halloween. Nåväl, det kommer fler.

Min helg har varit glad fast den lät så trist, det vet jag med säkerhet. Anledningen att jag vet det är att jag återigen börjat skriva stämningsdagbok. Det är lika svårt att komma igång och ihåg som viktigt för somliga av oss. Denna gång har jag moderniserat mig lite och använder mig av en app, den heter iMoodJournal, men det finns fler att välja bland, till exempel Mood panda är gratis. Är det någon av er, mina vänner som har ytterligare tips välkomnas de varmt. Här har vi diskuterat detta tidigare.

Tydligen blir jag glad av att sätta upp hyllor, gå promenad, tända ljus och (hör och häpna) titta på Americas funniest home videos.

Man är väl inte så komplicerad som en vill tro.

 

 

 

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

3 kommentarer till “Stämningsdagbok

 1. victoria

  Kul att se att du är tillbaka! Jag har saknat dina inlägg.
  Jag tänkte nu fråga dig om du kanske har något tips åt mig, jag är helt förtvivlad…
  Jag står i kö för att få AD(H)D-utredning (har gått igenom hela kedjan för att få beslut om att få utredning, så nu väntar jag på själva utredningen). Detta har tagit nästan 2 år, och när jag ringde för ett tag sedan så kunde de inte säga någonting alls om när det kunde finnas en chans att jag kan få göra utredningen. Problemet (om det inte var nog med att väntat och väntat och väntat på att få någon slags hjälp med sitt liv) så måste jag nu flytta, och byter därmed landsting. Jag är livrädd för att jag nu troligtvis måste börja om från början, jag orkar verkligen inte. Vet du hur det funkar om man kommit ”nästan ända fram” på ett ställe och sedan tvingas byta landsting? (Jag ska byta till Sthlm LL, så jag antar ju att det är minst lika långa köer där…)

  Svara
 2. Tyra

  Glad halloween! Hoppas din familj är glad! 😀

  Jag var utklädd till dagens nyheter på min skolas halloween fest. Minst lika skrämmande som vampyrer och
  döden.

  jag har också en stämmningsdagbok, en gång slängde jag den på min pappa, när jag var jättearg på honnom och så trött att jag inte orkade prata. Jag skriver mest i den när jag är pissed-off annars hinner jag nästan aldrig. Jag brukar vara bättre på att skriva än att prata när jag är arg. Så jag funderrar på om den boken mest ska bli en arg bok. Men det är bra å ha en sån när man har humörsvängningar typ hela tiden.

  Den här helgen har vart flummigast i stan, jag fick två rosor av en kille på stan, han bara ”I like your style, this is how we do in finland” och sen har jag druckit nån slags te med mangobubblor i, och varit i någpt slags tillstånd mellan sömn och vakenhet och vart på teater ( Häst, häst häst, den handlar om Leonora Carrnington som var konstnär hela livet från 20 till 95. Helt fantastikst! Gå och se den), sen utställnig, sen fest.
  Och innan dess hände det ingenting förutom att jag var ledig och sjuk.
  I
  morrn ska jag på två bup möten, ucsh. Men jag ska också få en dator och en milkshake.
  Nu ska jag sova.

  Svara
 3. Tove Lundin

  Hej Victoria! Kul att du är kvar här 🙂
  Jag tycker det är så synd att man måste vänta så länge (det tog fyra år för mig, och då flyttade jag också till Stockholm efter två). Kan de inte hjälpa dig på den mottagningen du går till nu? De kanske kan rekommendera en ny mottagning och skicka dit dina journaler, med ditt tillstånd? Det borde ju finnas rutiner för sånt. Själv har jag fått börja om några gånger, det var nedskärningar på de båda ställena jag gått på och personal fick sluta mm. Jättetrist! En positiv sak med att flytta till Stockholm är ju att här finns fler ställen att välja på, det kanske gör att det går lite snabbare? Lycka till!!

  Hej Tyra!
  Vad kul din helg verkade! Jag hade också en sån bok förr, jag skrev från ena sidan när jag var arg eller ledsen och andra när jag var glad – min bok blev också väldigt arg. En dator och en milkshake lyfter ju vilken trist dag som helst! Hoppas de gör dina bup-möten lite mer uthärdliga 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.