Ge en gåva

Stadsminister?

– Gratis glass till alla, säger Sveriges nya stadsminister i en unik intervju.

I dag var jag på Arbetsförmedlingen för lite information. Tydligen kan en arbetsgivare anställa mig till halva priset! Jag är på rea. Ju knasigare desto billigare. Arbetsförmedlingen betalar för att någon ska anställa mig. Coolt! Nu gäller det att tänka stort.

Först var jag lite blygsam och tänkte ”kanske nyhetsreporter vore något”. Sen tänkte jag lite större ”nej, programledare!”. Nu känner jag vadsjutton, varför inte stadsminister! Hallå Sverige, här kan vi spara skattepengar. Rösta på en bipolär stadsminister, här finns stora inslag av adhd också – så det blir ännu billigare!

Jag skulle precis sätta igång med mitt partiprogram när min pojkvän sa: ”Jamen var tror du alla de pengarna kommer ifrån då?”

Glädjedödare.

Men helt ärligt! Varför har denna information inte nått mig tidigare? Klicka på länken och be om att få denna hjälp om du inte gjort det tidigare. Det finns massor av hjälp att få där ute. Snart tar vi över regeringshuset! Nej, världen!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

15 kommentarer till “Stadsminister?

 1. Katarina

  En look som inger förtroende. 🙂
  Bra att du lyfter glassfrågan också. Har länge väntat på ett parti som vågar ta i de viktiga frågorna. 😉
  Ska kolla in länken. Till mej hör arbetsförmedlingen inte av sej alls. Inte förrän jag fått intyg från psykologen.
  Man är som i vakuum.
  Du har tur som fått en ”prislapp” i alla fall. Jag står fortfarande och samlar damm på ”lagret”. 🙂

  Svara
 2. Tove Lundin

  Åh, tack Katarina 🙂
  Härligt, kanske en första potentiell väljare..
  Tycker gott att din psykolog kan skynda på processen lite genom att lämna ett utlåtande om att du ska få utredning. Det ska gå att få ett sådant intyg innan, och Arbetsförmedlingen har skyldighet att följa det – även om det inte finns en klar diagnos. Om du inte får det tycker jag du ska byta vårdgivare (eller hota med det)!!
  Hoppas, hoppas att du också får en prislapp snart och att arbetsmarknaden öppnar sig för dig.

  Snart ses vi i regeringshuset 🙂

  Svara
 3. anna

  hittade hit för tjugo minuter sedan och blev kvar. som jag så ofta blir när jag sätter mig framför datorn. perfekt när man har en massa energi eller inte och kan hoppa från sida till sida och klicka här och där. sen brukar jag få lite skuldkänslor för att jag egentligen inte gjor något vettigt. men stillat någof slags behov har jag gjort iallafall. jag gillar din blogg. det du skriver. man kanske inte behöver ta allt på så stort allvar. och ibland måste man det. tjugo minuter var der ja. egentligen borde jag sova för jag ska på fest nu på kvällen och ja är så trött så jag inte fattar hur jag ska orka. nu vart det som så mycket om mig själv men jag känner bara igen mig i det du skriver. jag fick min såkallade diagnos bipolär typ 2 för några veckor sedan och plötsligt har det börjat falla lite bitar på plats, men, ja ska ta det som en klackspark, som du. tack.

  Svara
  • Tove Lundin

   Hej Anna! Välkommen i gänget 🙂 Det är kul när folk berättar om sig själva!
   Vet hur det känns att få en diagnos. Och när alla bitar faller på plats..
   Verkar som att du har helt rätt inställning! Den kommer vara till din hjälp! Det lovar jag..
   Hoppas du får lite vila, och en grymt kul kväll!

   Svara
 4. Katarina

  Absolut. Gratis glass, då är saken klar. 🙂
  Har mitt första besök på psykiatriska mottagningen i mars. Kommer träffa läkare och psykiater då.
  Betyder första besöket början på utredning eller kan man bli ”utkickad” direkt?
  Typ – dej verkar det inte va nåt fel på. Du får gå hem och klara dej själv.
  Hoppas jag får en psykolog med lite klös i. Tänker att det kan sätta fart på arbetsförmedlingen, som du skrev.
  Annars byter jag till landstingsansluten privat psykolog.
  Får nog också röd prislapp sen. Gärna för mej. 🙂 Vill bara komma igång.
  Regeringshuset. Hm… Får nog börja som prao i så fall. 😉

  Svara
  • Tove Lundin

   Härligt Katarina, mars är ju snart! Nej, de kan absolut inte icke-knäppförklara dig på ett möte! Tjata, tjata, tjata är mitt råd. Ta dina sista stackars krafter och kräv din rätt! Sätt ner foten för nu är det nog. Sen, med foten inne, rullar det på. Och eftersom vi redan fått kämpa så mycket blir det både nedförsbacke och medvind 🙂

   Svara
 5. Tove Lundin

  Eller… Nu ljög jag lite.. Man måste fortsätta kämpa och kämpa, tjata och stampa foten i golvet. Men det underlättar enormt att ha en lapp att vifta med också..

  Svara
 6. http://mariellejohnsson.wordpress.com

  Jag tycker du är en sån skön människa! Stadsminister, det vore nåt. Ibland har jag tänkt faktiskt att jag skulle bli politiker och starta ett parti som skulle heta PSS, Partiet för de små och svaga. Det är några år sen som jag tänkte så och det var fullt seriöst. Jag hade världens planer om det där och vi skulle vinna alla val förstås…. Haha, idag inser jag att det var en hypoman episod jag hade just då för jag planerade en hel hop med andra lite överilade saker och var ganska utåtriktad och så just då. Jag fattade inte det då, hade ingen diagnos. Det är rätt intressant idagens läge med kunskap om diagnosen i handen och sätta sig och gå igenom sina gamla tokiga idéer och saker man gjort och sagt och förstå vad det egentligen stod för…. Många kramar och tack för en helt underbar blogg!

  Svara
  • Tove Lundin

   Det tycker jag du ska göra Katarina! Och tack för dina kommentarer som får mig att fortsätta orka berätta!

   Marielle: Vet du, jag tycker inte alls att PSS var en så tokig idé :)! Det finns ju klart knäppare partier som kommit långt genom tiderna…
   Alla toppenidéer har kommit genom att någon tänkt utanför boxen, vågat fantisera och vara ”galen”. Utan oss hade mänskligheten inte haft mobiltelefoner, klassisk musik, rymdskepp, bra litteratur mm…
   Men jag fattar vad du menar. Jag har själv haft många ”briljanta” idéer 🙂 Tycker vi lovar att inte förkasta dem alla! Jag brukar skriva ner mina för att kolla på dem lite senare. Det som jag tycker är bra behåller jag 🙂 Kramar till dig med!

   Svara
 7. Katarina

  Kära stadsministern.
  De homosexuella har sin Pride parad, vilket är toppen.
  Men vi, som inte heller funkar ”inom ramen”, borde också ha en parad.
  Knasparaden kanske.

  Hälsn.
  En väldresserad kvävd medborgare

  Svara
  • Tove Lundin

   Jaaa! Ännu en toppenidé! En knasparad. Den skulle bli minst lika härlig och färgsprakande som Pride. Och de fick spärra av alla gator för ingen visste riktigt vägen. Och det var ingen särskild tid den började, man fick hoppa in när det kändes rätt.. Och där skulle vara knasbollar ur alla yrken, deras anhöriga mm. Vi borde hitta en färg som vår symbol – åh, så mycket som måste planeras!

   Svara
 8. Katarina

  Va kul att stadsministern gillar min idé. 🙂
  Blå kanske funkar, som symbol för ”vara i det blå” och ”the sky´s the limit” och känna sej ”blue” (låg) osv…
  Ja alla skulle irra iväg åt olika håll. Rolig bild jag fick upp i huvet. 🙂
  Man får väl hyra in lite lotsar eller nåt som vallar alla åt rätt håll.
  Undrar om det skulle funka som turistmagnet eller tvärtom – Stockholm blir helt folktomt. 🙂

  Svara
  • Tove Lundin

   Blå får det bli! 🙂
   Får också upp väldigt roliga bilder i huvudet vid blotta tanken…
   Haha, jag tror det skulle bli världens turistmagnet!

   Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.