Ge en gåva

Somliga måste få sova på vintern

I morse hamnade jag på tvären. Om man får uttrycka sig milt. Det får jag, det är min blogg, därför utelämnar jag saker precis som jag vill. Typ soffkuddar och vrål. Sånt sysslar inte jag med.
Nej, i den här versionen sa jag ”oj nu blev det lite svårt för mig, tihi”.

Tihi. Vill inte! Bättre i morgon. Eller på torsdag. Hål i ena strumpbyxan. Den andra för kort. Ena tröjan för kall och den andra för tjock under jackan. Kli, skav och knöl! Aaaaaaaahh! Oj, nu kom hela sanningen fram ändå.

Nu till saken. Vi skulle till torpet för att ”bomma igen inför vintern”. Hur sorgligt låter inte det? Man behöver inte mycket fantasi för att genast associera till saker som döden. Bomma igen. Vinter. Förändring. Dvala. Döden.

Vi kom iväg. Väl framme fick jag plantera lökar. Ovanpå la jag löven som nu fallit från min lönn.

Det blir höst och vinter. Och vår och sommar igen. Sådär är det oavsett om jag kastar kuddar eller inte. Träden och blommorna måste få sova.

I vår ska jag hänga tillbaka min gunga i den stora lönnen och titta på mina krokusar. Nu vill de sova.

20121030-175433.jpg

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

8 kommentarer till “Somliga måste få sova på vintern

 1. Bauti

  I bland behöver man fuska under hösten och vintern för att hålla ut tills våren kommer.
  Jag smiter iväg en vecka för att få lite sommar.
  Orkar inte med en hel höst och vinter. Måste få näring, annars dör jag.
  Hjärnan måste få vila annars kokar den sönder.

  http://bautiblubb.blogspot.se/

  Svara
  • Tove Lundin

   Mysigt att gå i ide Linda! Man kan kanske bygga som ett ide hemma, typ göra en koja som man kan krypa in i? Jag kände på en gång att detta inte var en så dum idé alls!!

   Hm, ”Jessica” när du skriver ljusstakar tänkte jag först, vad mysigt med tända ljus! Sen kom jag på var mina brukar hamna, kanske man kan tolka det där dubbelt? 🙂

   Vill också fuska och åka till sommaren, Bauti! Tittade i plånboken och plötsligt känns journalist/författare/kreativ knasboll inte som det bästa yrkesvalet 🙂

   Svara
 2. "Jessica"

  Senaste tiden har ljusstakarna behövts användas på ditt sätt……
  Bör nog inte vara levande ljus i dom iallafall 😉

  Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.