Snäll läxa

”Behandla din nästa så som du själv vill bli behandlad” tycker Herren Vår Skapare och där har hon en poäng.

Min psykolog har inte skapat jorden på sju dagar eller så (hon kan inte heller gå på vatten eller få lama att gå). Men, hon har en hel del bra idéer. En läxa jag har är att ”vända på känslan” (eller tanken – kommer aldrig ihåg). Till exempel står det på läxpappret ”gör en snäll sak med personen du är arg på istället för en dum”. Och ja – detta funkar, enligt henne, även på djur.

I dag vill jag vara duktig och göra läxan. Här hemma är bara jag och Marilyn (för den nytillkomne läsaren Marilyn = katt tillika hemmets lilla ljuspunkt). Jag ska vara ärlig men uttrycka mig ödmjukt, den här veckan har jag slarvat med läxorna. Oftast är det kläderna i högra lådan i linneskåpet som fått smaka på mitt morgonhumör, strumpor, underkläder och strumpbyxor. De är nära tillhands, lätta att slänga och ger en skön effekt. Men indirekt får både pojkvän och katt sig en släng av min ilska. Och just denna vecka även mina (f.d) favoritljusstakar (r.i.p).

Men i dag har jag varit så snäll, så snäll. Nyss kom Marilyn och la sig bredvid mig i sängen, vid elementet. Vi har smygtittat på fåglarna i parken, gosat och småpratat. Och internet, lilla söta internet la av mitt i inlägget. Istället för att skrika sa jag till på ett snällt sätt. Och det fungerade!

Nu börjar jag ana vad som händer. Det är inte internet, katten, strumporna eller ljusstakarna som jag är arg på. Det är mig själv.

Och i dag ska jag göra en snäll sak med den personen istället för en dum. (Vi ska nog på museum – jag får bestämma helt själv).

Prova!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!