Ge en gåva

Smutsig helg

Utsikten!

Lite skit rensar magen,

mycket skit rensar själen.

– Tove Lundin

Detta, mina damer och herrar, är ett ordspråk jag kommit på helt själv. Lika fantastiskt som sant. Det kom till mig efter en helg i torpet – det torpet frambringar så många bra idéer! Jag behöver bara sätta mig på farstutrappen så kommer en snilleblixt. Einstein måste ha spenderat mycket tid i torp.

Jag har alltså varit i mitt nya torp, mitt i skogen utan el och vatten – en hel helg. Nu ska jag inte bre på, sådär som om jag redan vore en världsvan torparfru. En sån som gick upp i ottan och bar tunga saker med muskulösa armar (lite skitig blev jag, och jag bar faktiskt en hink med vatten). Vad jag menar är att när man slutar tänka på att allt ska vara så perfekt – då tittar liksom själen fram och ler. Alla de där vardagliga bekymren man går och bär på, de känns så avlägsna mitt ute i skogen.

Istället får man nya problem. Typ, hur får man en fladdermus att flytta (den fick bo kvar, vi stänger bara sovrumsdörren), hur kokar man kaffevatten på en vedspis (bara där gick två timmar åt) eller hur tvättar man sig?

Nu är jag hemma och har duschat, det känns liksom rent både inuti och utanpå.

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

15 kommentarer till “Smutsig helg

 1. Katarina

  Läste just att vitlökspulver kan hålla råttor borta. De giller tydligen inte lukten.
  Tänkte att det måste Tove få veta. 🙂

  Va härligt ditt torparliv låter.
  Kram
  <3

  Svara
 2. Tove Lundin

  Tack snälla Katarina 🙂
  Jag bara älskar sådana tips (senaste numret av Hemmets Journal har två helsidor!!).
  Kommer ta med vitlökspulver nästa gång jag åker dit! Dessutom fick jag av hyresvärden veta att vi har en uggla i ladugården! Kanske den håller råttorna borta.
  Kram <3

  Svara
 3. Katarina

  Jag med. 🙂
  Är underbart med tips där man inte behöver sprida massor med gift omkring sej eller ha ihjäl nån.
  Fick tips om app till mobilen, som heter Fiffiga Frun. Fullt med huskurer, städtips, fläckborttagning och hålla skadedjur borta.
  Är redan helt beroende. 🙂
  Kram <3
  Ps Hemmets Journal låter också toppen.

  Svara
 4. Tove Lundin

  Tack för det tipset om tipsen 🙂 jag misstänker att jag kommer bli lika beroende! Även om det må vara naivt så vill jag att alla djur ska få leva – förutom fästningar! Hittade en i går på magen. Ska leta på appen efter tips kanske!
  Vad kul att hitta en likasinnad i detta, lite annorlunda, intresse 🙂
  Kram <3

  Svara
 5. rabbit

  ’Mycket skit rensar själen’ och så tänkte rabbit att nu har Tove varit ute och svirat rejält? Vilket hon alltså hade fast ett annat slags svir. Gratulerar för torpet 🙂

  Svara
 6. Freja

  Hej Tove. Jag hittade din blogg idag när jag var surfin’ inne på vårdguiden, och fastnade för den. Min mamma är nämligen bipolär och har adhd, och jag tycker det är lite svårt att prata om, men med din blogg måste jag säga att jag fått lite mer inblick, och att jag kan känna igen både mig själv och framför allt min mami. Trots att jag är teenage girl så läser jag inte så mycket bloggar, men din kommer jag definitivt fortsätta läsa haha.
  Ha det så fint!

  Svara
 7. Katarina

  Ja det är kul att hitta nån som också gillar gamla husmorstips. 🙂
  Fästing på magen låter inge kul. Usch kryper i hela kroppen bara jag tänker på det.
  Dax för en liten TBE spruta kanske. 🙂
  Kram
  <3

  Svara
 8. Tove Lundin

  Tack Rabbit! Haha! Det är en viss skillnad mellan torp i skogen och vilda partynätter 🙂

  Hej Freja!
  Vad glad jag blir att du hittade hit, och att det jag skriver hjälper dig att förstå dig och din mamma! Förstår att det kan vara svårt att prata om, vissa människor har ju så svårt att förstå det som är ”annorlunda”. Men så finns det ju de som du och jag, massor av läsare här och jättemånga av mina vänner (och min katt) – som tycker det är helt okej och ibland lite spännande med annorlunda människor. Det är de människorna man ska vara med, de som det känns naturligt att prata med om allt. Jättekul att du vill fortsätta läsa här, välkommen 🙂

  Det har du rätt i Katarina, jag ska ta en spruta så slipper jag ligga för döden med TBE hela sommaren (i tvångstankarna)
  Ett till tips från en nörd till en annan: man kan ta bort blåbärsfläckar med 1 tesked vinsyra i en kopp med vatten som man gnuggar på fläcken!
  Kram <3

  Svara
 9. Katarina

  Toppentips! Har en son som är blåbärsgalen så det kommer jag garanterat få användning för. 🙂
  Har du nåt tips mot maskrosfläckar också? Det där kladdet i stjälkarna ger hemska fläckar.
  Kram <3

  Svara
 10. Tove Lundin

  Galltvål! Har du provat det? Ekologiskt och bäst i test på alla fläckar. Ja, fy för de fläckarna. Min barnkompis målade hela högerhanden på mig med stjälkkladd medan jag drack kaffe med hennes mamma. Ganska snyggt blev det i och för sig 🙂
  Hamnar fläcken på något bra ställe kan man ju alltid sätta dit en brosch!
  Kram <3

  Svara
 11. Katarina

  Prima. 🙂
  Har galltvål hemma men vet inte om jag provat det på maskrosfläckar konstigt nog. Ibland ser man inte det man har rakt framför näsan.
  Ska testa i sommar.
  Kram <3

  Svara
  • Tove Lundin

   Ja, gör det! Vad mysigt det låter förresten. Med maskros- och blåbärsfläckar 🙂 Låt detta bli en fläckig sommar med många husmorstips och vått gräs under fötterna. Varför inte lite jordgubbsfläckar också, när vi ändå är i farten. Sommar i sinnet fast den knappt har börjat!
   Kram <3

   Svara
 12. Katarina

  Precis. Många fläckar ska det va!
  Är så härligt när min unge kommer in med gräsfläckar på knäna, blåbär i hela ansiktet och en bukett blommor i handen.
  Härligt med sommar. 🙂
  Kram <3

  Svara
  • Tove Lundin

   Åh, jag blev varm inuti och fick en så vacker bild framför mig!
   Längtar alltid efter barn när jag läser om din son 🙂
   Kram <3

   Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.