Smutsig helg

Utsikten!

Lite skit rensar magen,

mycket skit rensar själen.

– Tove Lundin

Detta, mina damer och herrar, är ett ordspråk jag kommit på helt själv. Lika fantastiskt som sant. Det kom till mig efter en helg i torpet – det torpet frambringar så många bra idéer! Jag behöver bara sätta mig på farstutrappen så kommer en snilleblixt. Einstein måste ha spenderat mycket tid i torp.

Jag har alltså varit i mitt nya torp, mitt i skogen utan el och vatten – en hel helg. Nu ska jag inte bre på, sådär som om jag redan vore en världsvan torparfru. En sån som gick upp i ottan och bar tunga saker med muskulösa armar (lite skitig blev jag, och jag bar faktiskt en hink med vatten). Vad jag menar är att när man slutar tänka på att allt ska vara så perfekt – då tittar liksom själen fram och ler. Alla de där vardagliga bekymren man går och bär på, de känns så avlägsna mitt ute i skogen.

Istället får man nya problem. Typ, hur får man en fladdermus att flytta (den fick bo kvar, vi stänger bara sovrumsdörren), hur kokar man kaffevatten på en vedspis (bara där gick två timmar åt) eller hur tvättar man sig?

Nu är jag hemma och har duschat, det känns liksom rent både inuti och utanpå.

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!