Shocking news!

Bild: Åsa Rosén

Tänk er att ni hade försovit er en timme på morgonen, men istället för att flyga ur sängen, springa runt i cirklar få panikattack, skälla ut katten (etc) – tog ni en långdusch. Och när ni kom ur duschen gjorde ni era morgonrutiner i tur och ordning i er egen takt.

Föreställ er också att ni inte behövde oroa er för vad chefen skulle säga, eller någon annan för den delen. Om man har problem med rutiner kunde en person komma hem till en för att hjälpa till med planering av inköp mm. Och ni visste att så fort man var på väg in i galenskapens svarta hål fick man pausa eller trycka på slow motion, utan att behöva förklara sig.

Tänk er att ni hade arbetsuppgifter där ni fick känna att era kunskaper kom till nytta, och ni slapp känna er dumma över att inte kunna saker som är självklara för andra. Arbetsgivaren var tvungen att anpassa sig efter just dina behov. Behövde du vara ledig en dag i veckan – då fick du det.

Visst känns detta som en ganska uthärdlig tillvaro? Ett värdigt liv där man fick känna att man tillförde saker till samhället – inte bara tog?

Nu kommer the shocking news: så här kan det se ut. Detta är alla människor med funktionsnedsättningars rättigheter.

Du som fortfarande väntar på din diagnos, här är Vårdgarantin. Jag vet att det kan vara en milslång väg. Men varför inte börja den i dag. Sluta lyssna på människor som kallar dig lat eller osjälvständig – endast du känner till dina svårigheter i det här oanpassade samhället som ingen av oss bett om – och om du vill jobba ska ingen lägga sig i!

Här kan du läsa om all hjälp du kan få på arbetsmarknaden. Och jag lovar – det finns pengar! Ju fler av oss som kommer ut i arbetslivet – desto normalare kommer samhället bli. Slutligen kommer vi inte ens behöva extrahjälp.

RIOT!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!