Så fyller du (inte) i en blankett

Jag har många talanger. Att fylla i blanketter är inte en av dem. Men, eftersom jag ska ge mina bästa tips och råd här på bloggen delar jag så klart med mig av alla mina erfarenheter.

Så här ska du med adhd inte göra:

När du får en blankett, göm den snabbt där du inte ser den. Då slipper du tänka på den hela tiden.

Om du bestämmer dig för att fylla i den. Sätt dig framför tv:n eller i ett rum där andra pratar.

Läs inte igenom hela blanketten innan. Det är tråkigt och du spar tid.

När du inte fattar vad det står i blanketten ska du fråga någon annan på ett argt sätt. Så att personen förstår att det här är viktigt för dig.

När du inte fattar vad den personen säger ska du skälla ut den. Få personen att tro att det är dennes fel att du inte fattar.

Om du fortfarande inte kan fylla i blanketten, slit den i småbitar. Knyckla ihop dem tills det bara är små smulor kvar. Det är ett bra sätt att avreagera sig på.

Glöm sen att du skulle fylla i en blankett. Det kommer alltid en påminnelse.

Det var nog allt jag hade att säga om att fylla i blanketter.

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

17 kommentarer till “Så fyller du (inte) i en blankett

 1. Malin Johnsson

  Hej Tove!
  Man skulle kunna säga att dina (o)tips kan användas på de flesta vardagliga uppgifter i ett ADHD-liv. T.ex hänga upp tvätten från maskinen, räkningar, barnens skolpapper etc
  =) Kramar från Malin

  Svara
 2. malin

  O härliga härliga känsla av igenkännande, att få se att jag är inte ensam om detta beteende och jag är inte heller knäpp, lr det är jag kanske men inte i den utsträckning jag kanske trott förut 😉
  Tycker känna igen mig i det där med ifyllande av en blankett.

  Städa läste jag här i kommentaren…. ska man faktiskt göra det? 😉

  Svara
 3. Tove Lundin

  Haha, städa – vem gör sånt? : )
  Visst är det härligt att inte vara ensam! Vi är absolut inte knäppa. Och är vi det är knäpp ett positivt ord! : )

  Svara
 4. Rebecca

  Hejsan,
  VAd skönt det är att läsa din enkla beskrivning men ändå har du satt huvudet på spiken! Om jag bara kunde förklara för min dotter hur hennes ”rutiner” i de här fallen är återkommande, jag tror inte att hon förstår det? Eller?
  Och själv står man helt handfallen när denna typ av reaktion händer och det slutar med att det är mitt fel att hon inte hann klart med läxan (t ex)..

  Svara
 5. Tove Lundin

  Hej Rebecca,
  vad kul att du hittat hit!
  Jag förstår att det måste vara frustrerande. Själv kan jag fortfarande bli överraskad av mitt beteende och ha svårt att se sambanden – trots att det sker varje dag på ett eller annat sätt.. Men jag tror helt säkert att hon känner på sig sina svårigheter.

  Jag tycker det är skönt att skoja om det. Avdramatisera lite, om hon är stor nog att förstå den slags ironi kanske det funkar? (kärleksfullt såklart:)) Ett annat tips är att låta henne få vara skitarg ibland (och kanske bara gå därifrån), det brukar kännas bättre när man fått skrika lite, även om det måste kännas orättvist för dig!

  Sist vill jag säga: även om vi adhd-personer ofta är dåliga på att visa att vi ångrar oss efteråt gör det alltid väldigt ont när vi sårar de vi älskar!

  Lycka till!

  Svara
 6. Lilly

  *asg* Har du varit inne i min hjärna eller? Det låter som jag när jag skall fylla i blanketter. TRRÅÅÅKIGT!

  Svara
 7. "Jessica"

  Måste utdela en GULDmedalj åt mig idag, skulle fylla i VAB blankett på nätet med två energistinna småtjejer som vill ha min uppmärksamhet. mamma läsa mamma ditt mamma datt….. snälla mamma måste göra det här det är jätteviktigt nerverna var UTANPÅ kan jag lova…… fylla i årsarbetstid osv när man lovar på heder och samveta att det är rätt ifyllt borde det få finnas en ruta med ”har barnen runt mig när jag fyller i” uppgifter UPA 😉

  Svara
  • Tove Lundin

   Du är bäst! Du borde få bragdmedalj! Minst 🙂 Blir stissig bara av att läsa om det!
   Mycket sant att man inte kan knyckla ihop på nätet – men kasta datorn i väggen är dyrare…
   Jag har sådana tendenser nämligen…

   Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *