Ryck upp dig! – en bokstavsföljetong av Tove Lundin

"Ta dig i kragen" en tolkning av Tove "mästerfotografen" Lundin

Lite för ofta får man tyvärr höra “Varför rycker du inte bara upp dig?”. De flesta av er, kära läsare, vet så klart vad adhd, ocd och bipolär betyder och innebär. Men ibland vill man kunna ge svar på tal, och ha massa kött på benen. Kanske förstå sig på sig själv lite bättre – eller en anhörig. Så jag tänkte, tillsammans med er, försöka reda ut begreppen lite.

I dag startar därför höstens bokstavsföljetong “Ryck upp dig!” av den kultförklarade Tove Lundin och (förhoppningsvis) hennes fantastiska, fenomenala läsare.

A:et i adhd handlar bland annat om att man inte pallar läsa längre texter. Så för Er, kära A:n, tar jag en bokstav i taget. En följetång. Ni får hemskt gärna fylla i under varje avsnitt med egna erfarenheter och tankar! Eftersom manusförfattarinnan själv har ett halvt alfabet i bagaget kommer avsnitten lite sporadiskt sådär.. Ni vet. Man behöver självklart inte ha en diagnos för att få vara med – att känna igen sig fungerar minst lika bra! Eftersom det kan ta sin lilla tid att få sina bokstäver på pappret (som de flesta av oss känner till).

En liten snabbgenomgång innan vi sätter igång:

Adhd = Attention Deficit Hyperactivity Disorder (problem med uppmärksamhet, impulskontroll och överaktivitet).

Bipolär sjukdom = när man har återkommande maniska (eller hypomana), depressiva eller blandade perioder.

Ocd = Obsessive-compulsive disorder (tvångssyndrom)

Varmt välkomna till den omskakande följetongen “Ryck upp dig!” av Tove Lundin och hennes kära läsare!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!