Ge en gåva

Packning med dans

20120405-135656.jpg

Sitter på tåget på väg till mina föräldrar. Vill varken verka tjatig eller skrytig men jag kan numera blogga från mobilen.

Det är ett litet under att jag hann med tåget, väl nere i hissen kom jag på att jag glömt mobilen. Men jag hann på mindre än en minut!
I morse körde vi ”packning med dans”. En, för mig, helt ny metod men förvånansvärt bra.
Man sätter på en bra låt, ställer fram väskan och dansar medan man plockar fram alla saker och lägger i väskan. Är man riktigt snitsig kan man sjunga sakerna man packar ner.
Denna metod fungerar lika bra ensam som tillsammans med någon.
Helt klart något jag rekommenderar!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

15 kommentarer till “Packning med dans

 1. Barbro

  Tack för tipset, jag har rest ganska mycket och gör det ff ibland. Ändå har jag ingen bra rutin på att packa, får tänka igenom allt 100 ggr och ändå känns det som första gången…nästa gång blir det musik 🙂
  Glad Påsk Tove 🙂

  Svara
 2. Anders

  Hej igen! Vet inte om du kommer ihåg men mitt ex som var otrogen vägrar prata med mig,jag har läst på som tusan om bipolär sjukdom Jag har låtit henne veta att jag gjort det och jag har förlåtit henne. Hon har inte svarat på mitt mail och jag är såklart jätteorolig för henne. Har tålamod men det har gått ett par veckor nu och hon har inte svarat.Viktigt att bara finnas här för henne men jag får ingen som helst respons från henne.Känns så tungt. Härlig blogg du har förresten! 🙂

  Svara
 3. Barbro

  Disko-dans är roligare Katarina 🙂

  Hej Anders! Du är fantastisk som ställer upp för henne, men du kan inte förändra henne. Du har låtit henne veta, men det är bara hon som kan bestämma över sitt liv. Det är oerhört svårt och sorgligt att se närstående göra saker som inte är för deras eget bästa, men man kan inte tvinga någon.
  En av mina vänner försökte ta livet av sig i samband med alkoholmissbruk. Jag trodde jag skulle kunna förändra något i hans liv, men det gick inte. Det är bara den som mår dåligt som kan göra något och gör det bäst med stöd från sådana som du. Jag var tvungen att släppa taget om honom för han var inte mogen för hjälp.
  Antagligen är ditt ex inte heller mottaglig och dessutom är du hennes ex så det kan försvåra hennes förmåga att ta emot din hjälp.
  Klart du är orolig, det är naturligt och sunt, men låt det vara ett tag, du har gjort vad du kan just nu.
  Om hon vill ha din hjälp kommer hon att kontakta dig. Men pressa henne inte för det kan ge motsatt effekt.
  Men, om du märker att hon är på väg att skada sig själv eller någon annan ska du omedelbart kalla på hjälp.
  När det gällde min vän fick jag under en period ringa polisen flera gånger för han var på väg att ta sitt liv. Jag fick inse att jag inte kunde göra något annat, oerhört skrämmande att behöva ringa polisen men det är så samhället fungerar just nu.
  Hoppas du kan känna dig nöjd med det du gjort, för du är antagligen villig att göra mer för henne än de flesta.

  Ledsen för mitt ärliga och kanske hårda svar, men jag tror det är så det ligger till.

  Kram på dig

  Svara
 4. Tove Lundin

  Fantastisk! disko-dans! Dans gör verkligen livet både lättare och roligare 🙂
  Jättefint svar Barbro! Jag känner verkligen med dig Andres, det måste vara jobbigt med ovissheten. Tror Barnro har rätt, att försöka för mycket kan ge motsatt effekt. Bara finnas där är nog bäst.
  Kramar!

  Svara
 5. Anders

  Tack så mycket alla:-) Tycker inte jag pressar henne(ringer inte,sms:ar inte) bara ett mail…Men jag förstår vad ni menar! 🙂 Måste dock prata med henne ang. smittskyddslagen då hon smittat mig via hennes otrohet. Får skriva ett istället brev tror jag.

  Svara
 6. http://annicapingo.blogspot.com

  Åh vad häftigt det låter. Att göra saker till musik funkar också bäst för mig. Jag har alltid musik i öronen när jag diskar, städar och är ute och går. Ja kanske man dansar fram då också 🙂
  Kram och hoppas du har det bra hos dina föräldrar och glad påsk!

  Svara
 7. Chaiya

  själv så körde jag på taktiken att ”panikpacka” samma morgon som jag skulle åka, dvs snooza så länge det gick, därefter äta frukost/dricka te och slänga ned saker i väskan. Sista etappen var att ordna allt till katten och springa ned till bilen som väntade

  Svara
 8. Tove Lundin

  Hahaha 😀
  En klassiker! Kanske inte läge att sätta igång med dans just då.. Fy för att sedan sitta i bilen och komma på allt man glömt… Hoppas det viktigaste kom med!

  Svara
 9. Chaiya

  Vi glömde borrmaskinen, så kunde inte blanda ihop det man sätter upp kakel på (kommer inte på vad det heter). Pojkvännen var ett åskmoln och fick lite stressattack över att inte kunna få nånting gjort. Utöver det fick vi med allt 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.