På återseende!

Bjuder på min sista vertikala bild, från i påskas.

 

Wowowowowowow, så låter flödena i mina bebisars navelsträngar och det är bra. Jag vet det eftersom jag lyssnat på dem ofta sista tiden. Flera gånger om dagen. Bonkbonkbonk låter deras hjärtan och det är också bra.

Mindre bra är att de, i sin iver att bli precis som sin mor, redan hunnit skaffa sig en bokstavskombination. TTS heter den och betyder något så långt och läskigt som tvillingtransfusionssyndrom. Säg det många gånger på raken du som kan.

Mer bra är att jag redan hunnit gå över 25 veckor, varje dag är ett litet mirakel, och att de ”bara” är en tvåa i allvarlighetsskalan 1-5. Man kan säga att jag tänker på det braiga på dagen och det mindre bra på natten.

Egentligen skulle jag och min pojkvän ha åkt på ”babymoon” nu, bott på hotell och sett varandra djupt i ögonen. Istället blev det ett rum på hospitalet. Men bättre service kan man inte önska sig! Jag kan höja och sänka min säng med tårna, har snälla människor som tittar till mig och utsikt över vattnet. Snart ska jag åka ambulans för första gången i mitt liv till ett annat sjukhus som är bättre anpassat för småpluttar, spännande värre. Skänk oss gärna en extra liten tanke i morgon då det kanske blir operation som ska underlätta för oss alla.

Allt detta innebär tyvärr att jag inte kommer blogga på ett tag. Men jag kommer tillbaka en dag. Tills dess, Kära läsare, jag har sagt det förr men det tål att sägas igen: Jag läser ofta Era kommentarer – flera gånger, och tänker mycket på er alla. Ni är den bästa medicinen, terapin och peppen man kan önska sig. Tack för allt och på återseende!

– Riot!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

44 kommentarer till “På återseende!

 1. Jessica

  Du vackra människa, tack för allt du hittills gjort för oss på bloggen. Dina härliga och inspirerande inlägg har gjort mina dagar ännu bättre!
  Jag önskar dig ALL lycka och att det ordnar sig med TTS.

  På återseende 🙂

  Bamsekram

  Svara
 2. Aida

  Måste säga att du ser jättevacker ut på bilden. Kommenterar inte mkt men har följt bloggen i ett par månader nu och det du skriver stärker och ger hopp. Lycka till och ta hand om er!

  Svara
 3. Ida

  Hej Tove! Jag hittade hit till din blogg av en slump häromdagen när jag googlade om min rethosta och hamnade på vårdguiden. Det låter som att du är i goda händer. Jag hoppas att det går bra för både dig och tvillingarna, såklart! Kram från Ida (Kerstins kompis) i Falun.

  Svara
 4. Eva

  Så fin bild! Jag tänker på dig och bebisarna i mina böner, och önskar er allt gott som tänkas kan! Tack för dina fina och roliga inlägg, vi hörs! kramar

  Svara
 5. http://mariellejohnsson.wordpress.com

  Många många många driljoner kramar och hoppas verkligen att allt går bra.
  Hälsningar från hon med blanketterna…. Du skrev ju nån jingle en gång och då blev det nåt med blanketter, minns ej vad 😀

  Svara
 6. Anna

  Åh håller tummar o tår för er, du kommer bli en sån fantastisk mamma tror jag! Stort lycka till med allt.

  Svara
 7. Sara

  Åh jag hittade nyss din blogg och den är så bra <3
  Känner mig så utanför och dum, eller inte dum, för jag är ju rätt jäkla smart egentligen men jag kan inte "acceptera" min ADD-diagnos för jag tycker inte att den stämmer in på mig, men egentligen gör den ju det. Om man lägger på en massa generell ångest, panikångest och allt möjligt på det så blir ju livet ett enda ligga i sängen hela dagarna-liv. Vilket det är. Men du ger mig hopp! Kram och lycka till <3

  Svara
 8. Tebbe

  Hej! Blev tipsad om din blogg av en vän till mig och fastnade redan på presentationen. Kände att det kunde lika gärna varit jag som hade skrivit det. Fortsatte läsa och skrattar högt gång på gång. I något inlägg såg jag en bild på dig och tänkte ”nej men det är ju hon som kastar ljusstakarna” (min grej är kaffekoppar). Förövrigt är min väns bror också med i filmen 🙂

  Jag har väl misstänkt ganska länge att jag har ADHD. I höstas började jag en utredning efter ännu en avslutad relation pga att jag är ”omöjlig att leva med”. Under den här perioden bad min vän mig kolla på filmen med dig och hennes bror. Jag tokgrät och asgarvade om vartannat, sån jävla känslostorm det var att se den TACK! (Har tvingat mina vänner att se den för att kunna förklara hur det är för mig)

  I februari fick jag min diagnos ADHD pch bipolär. Den sista hade jag svårare att acceptera men efter många analyser kom jag fram till att dom kanske inte var helt ute och cyklade. Jag menar, man kanske är lite manisk när man dagen innan julafton bestämmer sig för att bjuda in alla hemlösa i GBG på julbord i en liten tvåa. Sen i sista sekund inser att det är omöjligt och liftar med en lastbil till västerås och inte sover på nästan tre dygn 😉

  Hur som helst, kul att hitta hit och få en inblick i en likasinnads kaoshjärna.
  Såg även att du efterlyste specialknep i ett tidigare inlägg och tänkte dela med mig några av mina.

  *borsta tänderna när man duschar

  *ha en tygpåse istället för väska (blir ändå kaos men bättre med kaos i ett fack än flera)

  *har mina nycklar fästa med gummisnodd i hällorna på jeansen

  *har en sånt skal till min telefon med fack för kort i (visst man kan tappa allt men lättare att komma ihåg plånboken då jag avlider utan min telefon)

  Hoppas du och dina bebisar mår fint!

  Kramar

  Svara
 9. Korre

  Hej! har suttit här i ett dygn och läst igenom hela din blogg. Igenkännings faktor 100!
  Under tiden jag har jag skickat in noveller till olika förlag lyssnat på musik och sett film och hällt i mig kallt de.
  För en vecka sedan var jag förförsta gången i kontakt med Vården angående att jag mår upp och ner men aldrig nått mitemellan.
  Läkaren trodde att jag hade nångonslags maskopi med min mor som sagt vad jag ska säga (fast att jag bor 30 mil ifrån min mamma och inte pratat med henne)
  fick sömntabletter som är som en järnkeps.
  finns inga platser på psyk nu sa han.
  har sagt upp mig från mitt jobb köpt en hundvalp, sitter i styrelsen på 3 föreningar samtidigt och mitt hem förfaller.
  Har insett att jag är i en mani/hypmani och vi har manodeprisiv sjukdom i släkten då min morfars två mostrar va inlåsa på psyk hela sina liv och min morbor tog livet av sig förra året.
  känns ändå inte som han tog mig på alvar bara för att jag inte har varit i kontakt med bup då jag var ung.

  Grattis till ungarna.

  Ville bara skriva av mig då du har bra erfarenhet.

  Kramr / Korre

  Svara
 10. annika canberger

  Lycka till! Hoppas det går bra med bebisarna! Jag låg själv inne 2 mån före beräknad nedkomst med mina tvillingar. Vet att det är tufft. Speciellt om man delar avd med andra som är förlösta…. Lätt att få tomtar på loftet då.

  Svara
 11. Petra

  Tovan! WOW! Jag har inte varit inne och läst din blogg på många månader och se här har vi bebisar i magen juh!! <3 Åh, vad mysigt! Lycka till!!!

  Varm kram från norrladsskogarna

  /Petra- du vet vem <3 🙂

  Svara
 12. "Jessica"

  Tänker ofta
  Hur är det med Er?
  Hur är det med Dig Tove?
  Du är inte bortglömd!!
  Många kramar av olika slag, styrka
  Glädje, samhörighet, energi mfl

  Svara
 13. Kristina

  Jag har precis läst din bok och hittat din blogg. Boken är förlösande, den gjorde mig så jätteglad. Vad underbart att någon har vågat skriva så! Själv har jag inte fått så många bokstäver i livet, men det beror nog på åldern (65 år). I min ungdoms tid fanns nämligen inte dessa diagnoser. Men jag har alltid känt att de ”normala” är för mig ofta mycket konstiga.
  Vad kul att du väntar barn, och dessutom tvillingar! Lycka till, på återseende här på bloggen!

  Svara
 14. Kristina

  Jag har precis sett detta roliga byråkratiska under ditt senaste inlägg: ”Inlägget är kategoriserat som: Hälsa”. Är det inte sött och alldeles korrekt?
  Det är nog många som väntar och oroar sig och önskar dig och dina bebisar lycka till. Oavsett hur det blir, är alla på din sida och vill höra från dig. En stor kram.

  Svara
 15. A

  Åååh. Jag har tänkt på dig så himla mycket sedan du skrev detta inlägg. Håller tummarna för att ni har det bra!

  Svara
 16. Lovisa

  Hittade dina blogg av en tillfällighet på Vårdguiden och fastnade förstås direkt 🙂 Jag hoppas så att allt gått bra och att ni alla mår bra <3 Ser fram emot när du börjar skriva igen! /Lovisa

  Svara
 17. Margareth Hagberg

  Hej!

  Grattis till lilla babyn. Du skriver på ett intresseväckande sätt och skall vara stolt över dig själv att du hittar struktur i skrivandet även om det är kaos i andra sammanhang. Kanske blir det en bok eller filmmanus i framtiden.
  Hälsningar
  Margareth

  Svara
 18. Susanne

  Halkade in här vet inte ens om jag hittar hit igen kollade tennisarmbågar undrar just hur jag hamnade här gillade vad jag läste lycka till har själv tvillingar( 12 nu) så jag vet att du behöver just lycka till hoppas jag hittar hit igen och att du fortsätter blogga! Kram

  Svara
 19. H

  Hoppas att du och barnen mår bra! Tänker på dig och tittar in här dagligen för att se om du skrivit något nytt… Saknat dina inlägg men väntar tålmodigt. Just nu är du och din familj viktigast och jag vet att du kommer tillbaka när du hinner och orkar! Mvh H

  Svara
 20. Julya

  Vi saknar dig, tänker på dig och din lilla familj varenda eviga dag. Jag håller tummarna för er allihopa och hoppas att du snart är tillbaka här på vårdguiden.

  Ta hand om varann <3

  Svara
 21. Tina Sannestål

  Hej Tove. Hamnade på din sida av en slump. Mycket nyttig läsning för både ”friska” och människor som är annorlunda. Önskar er all lycka med er familj och ser fram emot när du orkar börja blogga igen. PS min lillasyster fick trillingar för fyra år sedan som jag har haft den äran att följa på nära håll! Helt fantastiskt! DS Kram på er

  Svara
 22. Mathias E

  Hej Tove, kom in på denna sidan av en tillfällighet när jag sökte på något helt annat. Du fick mig på bra humör. Jag tycker du verkar vara en härlig spännande och rolig tjej. Jag ger dig tummen upp ! (precis som den lilla). Hoppas allt går bra för er!

  Svara
 23. Jannicke

  Du är sann inspiration Tove. Tur det finns så många bra inlägg att läsa om och om igen. Ena dagen berör det ena och nästa dag det andra. Jag hoppas ni mår bra.

  Svara
 24. malin

  Underbart att läsa din blogg, att veta att man inte är ensam och samtidigt se hur härlig och rolig du är, trots, eller kanske just för att du vet hur det är där bland ångest och mörka tankar, där i gyttjan, där på botten ibland.

  Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *