Om inte

Om inte hade nog detta varit en angora..

Det är lätt att tänka på alla “om inte”. Inte blir det bättre av omgivningens oförståelse och ibland dömande. Istället för att släppa fram sorgen över att inte vara som andra blir det lätt att man trycker undan de tankarna som skamkänslor. “Ryck upp dig” eller “sluta skyll ifrån dig” hör man ibland från andra, men kanske framförallt från sitt inre.

Alla har vi våra egna “om inte”. Jag tror, på fullaste allvar, att jag skulle ha orufsigt hår och långa naglar, om inte. Sparpengar på banken och körkort. Mindre ont i axlarna och ryggen, kanske inte så många hål i strumpbyxorna eller fläckar på kläderna. Mindre kraschade förhållanden och bättre relation med mina ex. Fast jobb och bättre självförtroende.

Om inte, hade jag sluppit räkna varje dag som gick åt att kämpa. Om inte skulle jag bli behandlad som en vuxen. Om inte, skulle jag ha skrikit “Håll käften” åt alla som behandlat mig illa, istället för att flamsa bort. Om inte, hade jag fått leva i nuet – om så bara för en sekund.

Men om inte, hade jag inte skrivit den här texten. Jag hade inte fått era underbara, igenkännande kommentarer. Jag hade inte identifierat mig med sådana som Ni, som jag tycker är de coolaste, mest spännande människorna på jorden. Jag hade inte haft en cool pojkvän, ful katt, konstig bil eller stuga i skogen. Jag hade inte varit författare. Och framförallt hade jag inte känt mig som den starkaste människan på jorden.

Riot och massor av Kärlek!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!