Om att handla mat

Spontanhandlad chili

I dag råkade jag handla mat. Jag tycker inte om att planera innan jag ska handla. Då får jag klaustrofobi av livet. Istället har jag utvecklat två unika metoder i matinköp:

1. Spontanhandla Den roligare metoden. Det hela går ut på att jag, när jag måhända råkar passera en matbutik, går in – om känslan är rätt just då. Eftersom det hela är så spontant minns jag aldrig vad jag behöver. Då kan man komma hem med jätteroliga saker. En gång kom jag hem med en chiliplanta.

2. Panikhandla Den jobbigare metoden. Det handlar helt enkelt om att vänta tills både kylskåp och mage är tomma, då blir det lättare att ta sig till affären. Motivationen brukar vara som bäst då. Med en kurrande mage handlar man ofta dubbelt så mycket, vilket är bra. Då tar det längre tid tills man måste spontanhandla eller panikhandla igen.

Tyvärr är de två mina enda metoder. Men det finns fler. De kan en terapeut hjälpa en med. Jag kommer berätta mer om detta!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!