Multitasking

En risk är att man kan hitta tandborstar lite överallt..

Kära läsare, i dag tänker jag tala emot vetenskapen. Eller i alla fall utmana den lite. Enligt undersökningar blir man hälften så effektiv när man multitaskar (gör flera saker samtidigt). Men jag kan inte göra en sak i taget. Det blir alldeles för dötrist! All den energi som jag lägger på att fokusera på en sak kan jag lika gärna lägga på att göra något vettigt – så tänker jag. Vi kan kalla detta effektiv mindfulness, bara för att retas.

Dessutom, om man gör en sak halvdant två gånger blir väl det som en hel?

Matematisk formel, effektivitet: två saker samtidigt två gånger = 1/2+1/2 =1 x 2 = 2.

Nu är ju inte jag någon mästare i matte, kanske för att jag mest ritade katter och ögon med tårar under mattelektionerna – vem vet? Men jag tror att jag har en poäng.

Vissa saker är ju som gjorda för att göras samtidigt som annat. Typ borsta tänderna! Finns det någon som bara borstar tänderna? Alltså, finns det någon som inte ens nynnar en endaste liten ramsa samtidigt? Saker man inte bör göra samtidigt som tandborstning säger sig självt: äta, dricka eller blåsa ut ljus. Annars tycker jag gott man kan testa sig fram lite.

Ett annat tips är att använda sig av multitasking för att göra vardagen lite roligare. Skriv ner sysslor på lappar, lägg i en burk och dra valfritt antal. Sen är det bara att sätta igång. Det kan bli hur roligt som helst!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!