Modig grabb i nyttig serie

I dag vill jag tipsa om SvDs serie som börjar i dag om inre tvång. Här kan man läsa om det på vårdguiden, bland annat här skriver jag lite om mitt eget trams.

Rekommenderar verkligen den nyfikne att läsa artikeln, Eric beskriver så bra hur det kan vara när tvånget och ritualerna sitter på insidan – precis som jag haft det. Ja, ni läste rätt kära läsare – haft. Det var nu flera månader sedan detta tog upp så stor del av min tid att det var ett handikapp. I dag kan det gå en hel dag utan att jag räknar en enda gång. För ett år sedan höll jag på nästan varje minut av min vakna tid. Jag hann knappt slå upp ögonen på morgonen innan jag var igång.

Jag tror vändpunkten kom när jag började sätta ord på tankarna. Däremot förstår jag att man inte vågar, därför vill jag ge en eloge till Eric som så självklart berättar hur det kan vara – det hjälper så många! Jag hoppas verkligen att alla ni med liknande erfarenheter vågar berätta för någon och söka hjälp. Inte mycket i mitt liv har varit så jobbigt som just tvånget.

Så, jag ska följa serien med spänning. Dessutom utlovas ännu ett inlägg om just detta inom kort. Trevlig måndag!

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!