Miraklet på femte våningen – Mind
Ge en gåva

Miraklet på femte våningen

Det var en gång en mycket vacker kvinna som bodde på femte våningen i en lagom stökig lägenhet. Hon var även smart, rolig och allmänt fantastisk. Hennes hår växte aldrig längre än till axlarna, men på ett snyggt sätt och hennes pigmentfläckar såg ut som fräknar (det är min saga, jag bestämmer).

En dag vaknade hon på morgonen, allting verkade vara precis som vanligt. Men vad hon inte visste var att just denna dag skulle ett mirakel ske. Mitt framför hennes fräkniga näsa.

I mejlboxen fanns tre oroväckande mejl. När den fantastiska kvinnan öppnade dem såg hon att hon råkat fylla i tre fakturor fel! Hon drog ett djupt andetag för att på högsta, bästa sätt kunna skrika på sin pojkvän som förmodligen inte höll på med något som var viktigare än henne.

Precis när skriket skulle komma ut kom hon på det. Genom Arbetsförmedlingen fick hon numera hjälp av ett faktureringsföretag med sina supersvåra fakturor. Därför förvånade hon sig själv genom att ännu en gång titta på mejlet och läsa igenom det! (Nu börjar miraklet). Kvinnan såg att det på ett mycket pedagogiskt sätt stod skrivet hur hon skulle gå tillväga (hon skulle logga in och klicka på en stjärna).

En ilning for genom den fantastiska kvinnans ryggrad – logga in, hon hade naturligtvis glömt sitt lösenord. Åter igen drog hon in luft i lungorna för att skrika på sin pojkvän, som förmodligen bara satt och väntade på att få rycka ut.

Men i samma stund kom hon på det! Hon hade lagt alla papper med lösen och sånt i en pärm. Och pärmen var lättillgänglig! Så kom det sig att kvinnan helt själv lyckades lösa detta mycket komplicerade.

Berättelsen som i folkmun kom att kallas ”Miraklet på femte våningen” kommer leva kvar i århundraden och aldrig sluta förbrylla.

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

8 kommentarer till “Miraklet på femte våningen

 1. Malin Bergendal

  🙂 Underbart. Men visst är det lite fräknar du har? Fräknar är ju pigmentfläckar? De är fina!

  Svara
 2. Tove Lundin

  Jag blev helt varm!! Och jag tänker på det jag sa i slutet av filmen 🙂 ”det verkar mycket roligare att ha adhd”.. Mycket insiktsfullt.
  Vad kul att se din blogg, vilka fina killar du har! Och pyssel!!!!! Nu har du en följare 🙂

  Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *