Ge en gåva

Min resa är målet

Här kan man snacka taggarna utåt!

Egentligen spelar adhd-utredningen inte så stor roll. För mig är det resan som spelat roll – resan jag gjort i mig själv och med er här på bloggen.

Det är superduperskönt att se mönster, kunna identifiera mig med andra, hitta mina svårigheter och därmed börja ställa krav. Dessutom kan jag lättare förlåta mig själv, ta emot hjälp och fokusera på det jag är bra på.

Varje dag går det upp ett nytt ljus för mig. En adhd-aha-upplevelse. Minnen far tillbaka i tiden, jag ser mönster och blir arg på mitt förflutna. Men jag tränar på att förlåta. Mig själv och andra.

Istället lägger jag fokus på i dag. I dag blev min pojkvän irriterad när jag ville ha hjälp med en ”självklar” sak. Den välbekanta känslan av förnedring och orättvist svepte över mig. Istället för att lägga taggarna utåt förklarade jag att min hjärna inte kunde komma på just den lösningen, och att det sätt jag försökte på var jättesvårt (sådeså).

Sen tränade jag på att inte få dåligt samvete av hans dåliga samvete. Det blir bara en ond spiral. Med rak rygg tog jag emot hans ursäkt – den får stå för alla gånger i mitt förflutna den saken hänt.

I framtiden ska jag försöka svara på tal, hålla ryggen rak och taggarna inåt.

Om Tove
Jag har något så spännande som psykisk (o)hälsa. O:et betyder i mitt fall att jag har bipolär sjukdom och adhd. Vad det innebär ska jag berätta mer om i bloggen. Välkommen att följa min, ibland lite annorlunda, vardag!

6 kommentarer till “Min resa är målet

 1. http://mariellejohnsson.wordpress.com

  Jag tycker det låter jättebra. Jag känner mig mest missförstådd just nu. Skulle vilja ha ord att förklar mig med men hittar dom inte riktigt.
  Bra att du har rak rygg och fixar så mycket! Kram!

  Svara
 2. Tove Lundin

  Vad jobbigt! Ord är svåra, jag hittar dem när jag skriver – men genom munnen når de aldrig riktigt ut..
  Kanske det är en idé: att skriva ner? Plocka lite formuleringar från bloggen och kommentarerna som du tycker passar! Kli, skav och knöl är mitt favorituttryck 🙂 Jag vet att ni fattar vad jag menar med bara med ”ont”, men smärta kan vara svårt att beskriva för de som inte upplevt det.
  Jag jobbar vidare med att hålla ryggen rak, ibland går det, ibland är jag ostbåge..
  Kram!

  Svara
 3. Sara - om kampen och bröllop 2012

  Åh, jag försöker också öva på det där med att inte få dåligt samvete…det är svårt!

  Svara
 4. Tove Lundin

  Visst är det Sara! Men jag har upptäckt att jag blir trevligare att umgås med när jag inte bär på massa dåligt samvete för allt som händer. Men det är sååå svårt!

  Svara
 5. Rakel O'Add

  Kasslern i nättaket!
  Men för en del så hjälper utredningen hjälper till med inredningen, speciellt för de som vet varken ut eller in. Med fingerbord och nåldyna är det lättare att spänna sin sträng rätt och att få till en bättre Concerta. Men ibland får man också gå se till att inte klanka ned på allt det svarta och vita och låta bli pianot, för att spara tangenterna och få rätt klang i resonanslådan. Alltför många har gått fel väg och skapat egna håltimmar och sedan slutat som nåldynor.

  Svara

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.