Ge en gåva

Min lilla värld

Den stora världen är ur led. En galen diktator vill förstöra vår nya sköna värld. Mamma sa att man skulle göra världen liten och det försöker jag nu.

I min egen lilla värld har jag det bra och är tacksam att jag lever i den moderna tiden. Jag hittade häromdagen en liten bok som handlade om hur en ensam dam skulle leva sitt liv. Den skrevs för 100 år sedan eller kanske mer. I dag finns inga regler för hur en ensam dam oberoende av ålder skall uppföra sig eller klä sig. Jag kan gå klädd i jeans och sneakers om jag vill. Jag kan gå ensam på teater och konsert om jag vill. Med min mobil når jag mina anförvanter och mina vänner när jag vill. Jag kan tilltala alla med ett DU. Kanske inte Kungen och Drottningen men resten varhelst vi möts.

Att få leva som jag vill och inte som några skrivna eller oskrivna regler bestämmer gör att min lilla värld är en mycket bra värld och jag är tacksam att jag kan ta till mig de möjligheter som finns och som jag orkar med.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Relaterat innehåll

Psykologen Johnny Pellas i senapsbrun tröja och Dahlia Rezai i vit, blåblommig klänning sittar i en mörk soffa i ett lite stökigt kontorsrum och pratar.
Intervjuer

Johnny Pellas, äldrepsykolog: ”Vården måste bli mer jämlik”

Var tredje besök på en vårdcentral rör psykisk ohälsa. Men om du är äldre och...

Shahla vid sin symaskin i kvällsljus
Äldres psykiska hälsa

Fyra filmer: Livet som pensionär blev inte som jag trodde

Fyra filmer om åldrande. Yngve, Ewa, Shahla och Staffan som delar med sig av sina...

Egna ordADHD och ADD

Efter adhd-diagnosen kunde jag och min son mötas

Jag fick min diagnos när jag var 68. Den blev min räddning. Balansen är svår...

Hitta mer innehåll om: